FOTO Accident naval la Murighiol. A fost declanșat Planul Roșu de Intervenție după ce 13 persoane au fost rănite

Mai multe persoane au fost rănite într-un accident naval la Murighiol.

UPDATE final: 13 persoane implicate, dintre care trei victime cu multiple traumatisme. Două dintre acestea au fost transportate la UPU Tulcea, iar cealaltă a fost preluată de elicopterul SMURD și transportată la UPU Constanța.

Planu Roșu a fost dezactivat.

UPDATE 20.00: Potrivit polițiștilor tulceni, din primele verificări a rezultat că două ambarcațiuni, în timp ce se deplasau pe Dunărea Nouă, s-ar fi ciocnit în zona localității Murighiol.

„În urma evenimentului naval, trei persoane au fost preluate de SAJ Tulcea, pentru ingrijiri medicale. Polițiștii efectuează cercetări pentru a stabili cu exactitate împrejurările în care s-a produs evenimentul”, au precizat reprezentanții IPJ Tulcea.

UPDATE 19.45: Conform șefului ISU Delta, Daniel Petrov, 13 persoane au fost rănite în accidentul naval. Trei dintre acestea sunt în stare gravă și prezintă traumatisme osoase. Un elicopter SMURD a fost solicitat pentru preluarea victimelor.

Un accident naval în care au fost implicate mai multe ambarcațiuni cu persoane s-a produs în localitatea Murighiol.

Având în vedere numărul ocupanților, la nivelul județului a fost activat Planul Roșu de Intervenție care presupune suplimentarea echipajelor medicale la fața locului.

Până la acest moment, 2 persoane ar fi grav rănite.

Pentru gestionarea situației, în zona respectivă au fost trimise o ambarcațiune pentru transport scafandri și 3 ambulanțe ale serviciului județean de ambulanță. Totodată, în sprijinul echipajelor angrenate în misiunea de salvare, la locul incidentului a fost trimis și un elicopter SMURD.

Apelul la 112 a fost efectuat în jurul orei 18.50 a zilei de marți, 28 iulie.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*