FOTO Accident naval la Murighiol. A fost declanșat Planul Roșu de Intervenție după ce 13 persoane au fost rănite

Mai multe persoane au fost rănite într-un accident naval la Murighiol.

UPDATE final: 13 persoane implicate, dintre care trei victime cu multiple traumatisme. Două dintre acestea au fost transportate la UPU Tulcea, iar cealaltă a fost preluată de elicopterul SMURD și transportată la UPU Constanța.

Planu Roșu a fost dezactivat.

UPDATE 20.00: Potrivit polițiștilor tulceni, din primele verificări a rezultat că două ambarcațiuni, în timp ce se deplasau pe Dunărea Nouă, s-ar fi ciocnit în zona localității Murighiol.

„În urma evenimentului naval, trei persoane au fost preluate de SAJ Tulcea, pentru ingrijiri medicale. Polițiștii efectuează cercetări pentru a stabili cu exactitate împrejurările în care s-a produs evenimentul”, au precizat reprezentanții IPJ Tulcea.

UPDATE 19.45: Conform șefului ISU Delta, Daniel Petrov, 13 persoane au fost rănite în accidentul naval. Trei dintre acestea sunt în stare gravă și prezintă traumatisme osoase. Un elicopter SMURD a fost solicitat pentru preluarea victimelor.

Un accident naval în care au fost implicate mai multe ambarcațiuni cu persoane s-a produs în localitatea Murighiol.

Având în vedere numărul ocupanților, la nivelul județului a fost activat Planul Roșu de Intervenție care presupune suplimentarea echipajelor medicale la fața locului.

Până la acest moment, 2 persoane ar fi grav rănite.

Pentru gestionarea situației, în zona respectivă au fost trimise o ambarcațiune pentru transport scafandri și 3 ambulanțe ale serviciului județean de ambulanță. Totodată, în sprijinul echipajelor angrenate în misiunea de salvare, la locul incidentului a fost trimis și un elicopter SMURD.

Apelul la 112 a fost efectuat în jurul orei 18.50 a zilei de marți, 28 iulie.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*