Acces auto restricționat în cimitirele tulcene de Paștele Blajinilor

Acces auto restricționat în cimitirele tulcene de Paștele Blajinilor. FOTO: Primăria Tulcea

Primăria Tulcea anunță că, în cele două zile dedicate sărbătorii „Paștele Blajinilor”, respectiv duminică, 23 aprilie, și luni, 24 aprilie, accesul auto este strict interzis pentru vizitatori în cimitirele municipale „Eternitatea” și „Eternitatea nou”. Această prevedere face parte din Regulamentul de organizare și funcționare a Cimitirelor municipale și va fi aplicată întocmai, măsura fiind implementată în acord cu avizul Poliției Rutiere.

„Aleile din cimitirele municipale sunt prevăzute a deservi circulației pietonilor și nu pot suporta trafic auto intens. De aceea, având în vedere afluxul foarte mare de vizitatori din perioada acestei sărbători, este necesară restricționarea accesului auto. În caz contrar, există riscul producerii de accidente, chiar mortale, așa cum, din nefericire, s-a și întâmplat în anii trecuți. Pentru a evita disconfortul cauzat de trafic și găsirea unui loc de parcare, recomandăm folosirea, pe cât posibil, a transportului în comun. Vor fi prezente echipaje din cadrul Politiei Locale, Politiei Rutiere și Jandarmeriei pentru asigurarea ordinii și afluirea traficului auto și pietonal. Cu ocazia acestei foarte prețuite sărbători religioase, suntem convinși că participanții vor avea toate motivele de a-și manifesta pietatea cuvenită și respectul față de comunitate, astfel încât evenimentul să beneficieze de cadrul corespunzător”, au transmis reprezentanții instituției.

Prin excepție, au acces: persoane cu dizabilități – pe baza legitimației card parcare și a cărții de identitate, autoutilitare aparținând serviciilor publice, mașini de intervenție aparținând politiei, serviciului de ambulanta, jandarmeriei, pompierilor.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*