Absolvenții promoției 2023 sunt încurajați să se înregistreze la AJOFM Tulcea pentru a beneficia de servicii gratuite de sprijin în găsirea unui loc de muncă

AJOFM Tulcea. FOTO Adrian Boioglu

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Tulcea informează absolvenții instituțiilor de învăţământ din promoția 2023 că sunt așteptați să se înregistreze în evidențele instituției pentru a beneficia de servicii gratuite de informare și consiliere profesională, mediere a muncii, servicii de formare profesională, precum și de alte măsuri de stimulare a ocupării.

Actele necesare pentru înregistrarea absolvenților ca persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, la Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Tulcea, sunt:

  • actul de identitate;
  • diploma de absolvire sau adeverința din care să rezulte data absolvirii;
  • Curriculum Vitae;
  • declarație pe proprie răspundere privind starea de sănătate;
  • acord de utilizare a datelor cu caracter personal.

Prin absolvent al unei instituții de învăţământ se înțelege persoana care a obținut o diplomă sau un certificat de studii, în condițiile legii, în una dintre instituțiile de învățământ gimnazial, profesional, special, liceal, postliceal sau superior, de stat sau particular, autorizat sau acreditat în condițiile legii.

Potrivit prevederilor Legii nr. 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru șomaj și stimularea ocupării forței de muncă, absolvenții instituțiilor de învățământ și absolvenții școlilor speciale, în vârstă de minimum 16 ani, care în termen de 60 de zile de la absolvire, se înregistrează la agențiile pentru ocuparea forței de muncă din raza cărora își au domiciliul și se angajează cu normă întreagă pentru o perioadă mai mare de 12 luni, beneficiază de o primă de inserție egală cu de 3 ori valoarea indicatorului social de referință (ISR) în vigoare la data încadrării (ISR – 598 lei).

După expirarea termenului de 60 de zile de la absolvire, în cazul în care absolvenții s-au înregistrat ca persoană în căutarea unui loc de muncă, pot beneficia, la cerere, de indemnizație de șomaj în cuantum de 50 la sută din valoarea ISR în vigoare, pentru o perioadă de șase luni. Persoanele care, la data solicitării dreptului, refuză un loc de muncă potrivit pregătirii sau nivelului studiilor sau refuză participarea la servicii pentru stimularea ocupării și de formare profesională oferite de agențiile pentru ocuparea forței de muncă, nu beneficiază de indemnizație de șomaj.

De asemenea, pentru a afla informații detaliate privind acordarea indemnizației de șomaj absolvenții instituțiilor de învățământ – promoția 2023 pot consulta site-ul Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă „www.anofm.ro”, secțiunea “Persoane fizice/ Indemnizații de șomaj și venituri de completare” sau se pot adresa Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Tulcea, de luni până joi, în intervalul orar 08.00 – 16.30 și vineri între orele 08.00-14.00, folosind următoarele mijloace de comunicare:

  • E-mail: tulcea@anofm.gov.ro
  • Telefon: AJOFM Tulcea – 0240 516.858 (Punctul de lucru Măcin – 0240 571.761 și Punctul de lucru Babadag – 0240 561.891).

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*