A venit prima zăpadă în județul Tulcea. Recomandările polițiștilor pentru șoferii care pleacă la drum

Polițiștii tulceni au făcut filtre rutiere la ieșirea din municipiul Tulcea. FOTO Arhivă

Pentru prevenirea evenimentelor rutiere produse pe fondul condiţiilor meteorologice nefavorabile (zăpadă, polei, vânt puternic), Inspectoratul de Poliție Județean Tulcea recomandă conducătorilor auto:

  • Să se intereseze cu privire la condiţiile de deplasare existente pe traseul pe care urmează să îl parcurgă și să adapteze viteza de rulare la condițiile de drum și trafic.
  • Să evite acționarea bruscă a sistemului de frânare și a mecanismului de direcție.
  • În situaţia în care vizibilitatea în oglinzile autovehiculului este redusă din cauza stropilor de ploaie sau fulgilor de zăpadă, poliţiştii rutieri recomandă ca luminile de întâlnire ale autovehiculelor să fie aprinse și pe timpul zilei, mai ales în condițiile de vreme nefavorabilă.
  • Asigurați buna funcționare a sistemului de ventilaţie-dezaburire a parbrizului şi lunetei maşinii
  • Întotdeauna trebuie păstrată în mers o distanță suficientă față de partenerii de trafic, pentru a putea opri autoturismul în condiții de siguranță în caz că acest lucru este necesar.
  • Poliţia Rutieră atenţionează că utilizarea anvelopelor de iarnă este obligatorie atunci când se circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei. De asemenea, autovehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone trebuie echipate cu dispozitive antiderapante
  • Dacă este necesar să conduceţi pe vreme de iarnă, plănuiţi deplasarea din timp. Asiguraţi-vă că aveţi suficient combustibil în rezervor, pentru ca în cazul unor blocaje să nu suferiţi din cauza frigului şi, totodată, să puteţi continua drumul după deblocare.

Oamenii legii spun că nici nu a venit bine prima zăpadă, că au și început să apară evenimentele rutiere.

Un bărbat de 24 de ani din Tulcea, în timp ce conducea un autoturism în localitatea Topolog, județul Tulcea, într-o curbă nu a adaptat viteza la condițiile de drum, respectiv carosabil acoperit cu zăpadă, a pierdut controlul autoturismului, a părăsit partea carosabilă și a intrat într-un șanț. În urma evenimentului rutier a rezultat rănirea ușoară a unui pasager din auto.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*