A scăzut șomajul în Tulcea. Agenția de Ocupare a Forței de Muncă a ajutat 190 persoane să-și găsească un job în luna iulie

Sediul AJOFM Tulcea. FOTO Facebook
Sediul AJOFM Tulcea. FOTO Facebook

Rata șomajului, la nivelul județului Tulcea, este cu 4.09% mai mică în luna iulie decât perioada similară a anului precedent, dar și în scădere fată de luna iunie 2017.

Numărul de șomeri aflați în evidență la sfârșitul lunii Iulie 2017 (3.505 persoane) este mai mic cu 749 persoane fată de luna Iulie 2016 (4.254 șomeri) și a scăzut cu 33 persoane fată de luna iunie 2017 (3.538 persoane), urmare a fluxului de intrări și ieșiri înregistrate.

Din totalul șomerilor înregistrați la nivelul Județului Tulcea, 774 au fost șomeri indemnizați și 2731 neindemnizați. Fată de luna precedentă numărul șomerilor indemnizați a scăzut cu 18 persoane, iar numărul șomerilor neindemnizați a scăzut cu 15 persoane.

Derularea Programului de Ocupare a Forței de Muncă în luna Iulie 2017 a condus la crearea și ocuparea a 190 de locuri de muncă.

În ceea ce privește repartizarea șomerilor în mediul rural/urban:

  • Număr șomeri înregistrați în mediul urban – 878 ( 290 femei)
  • Număr șomeri înregistrați în mediul rural – 2627 ( 1074 femei)

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*