A început sesiunea de depunere de proiecte în cadrul mecanismului de bugetare participativă

Consiliul Județean Tulcea. FOTO Adrian Boioglu

Consiliul Județean Tulcea implementează, începând cu acest an, mecanismul de bugetare participativă, care va permite cetățenilor cu reședința sau domiciliul pe raza județului Tulcea să propună și să voteze proiecte de interes județean. Proiectele declarate câștigătoare vor fi implementate și finanțate integral de Consiliul Județean Tulcea.

Potrivit CJ Tulcea, bugetarea participativă este un proces derulat de Consiliul Județean prin care ideile și inițiativele comunității județene tulcene se manifestă și se transformă în realitate.

„Este un proces deschis, incluziv și transparent prin care membrii comunității se implică direct în formularea deciziilor privind prioritățile de cheltuire a banilor din bugetul local. Bugetarea participativă este un proces care urmărește îmbunătățirea calității vieții din județul nostru, prin încurajarea cetățenilor să se implice în definirea priorităților și a obiectivelor de investiții din bugetul local”, au precizat reprezentanții instituției.

Sesiunea de depunere a proiectelor începe pe data de 2 iunie și se încheie pe data de 3 iulie.

Pentru această ediție pilot a fost alocată suma de 200.000 de lei. Fiecare propunere trebuie să se încadreze într-un buget de 50.000 lei și va urmări unul din următoarele domenii:

  • Infrastructură, dezvoltare urbană și mediu;
  • Turism, cultură și sport.

ATENȚIE! Pentru a fi declarate eligibile, proiectele trebuie să fie propuse de cetățeni care au domiciliul / reședința pe raza județului Tulcea, să reprezinte teme din domeniile amintite mai sus și să se desfășoare în anul calendaristic 2022.

CUM TE ÎNSCRII Toți cetățenii județului Tulcea sunt invitați să se înscrie pe platforma de bugetare participativă, accesibilă de pe site-ul Consiliului Județean Tulcea (www.cjtulcea.ro).

CUM DEPUI UN PROIECT În momentul deschiderii perioadei de depunere, utilizatorii vor completa toate câmpurile secțiunii „#Proiecte“, acolo unde vor încărca și documentele aferente.

CUM VOTEZI UN PROIECT În momentul deschiderii perioadei de votare, toți utilizatorii vor vota, pe platforma special dedicată, proiectul pe care îl susțin pentru județul Tulcea.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*