A început prohibiția la știucă

Delta Dunării. FOTO ARBDD

Administrația Rezervației Biosferei „Delta Dunării” (A.R.B.D.D.) informează că potrivit prevederilor Ordinului de prohibiție nr. 561/2023/11/2024 se interzice pescuitul comercial, recreativ/sportiv și familial la specia știucă (Esox lucius) de la data de 1 februarie până la data de 20 martie 2024.
De asemenea, în perioada 1 ianuarie – 9 aprilie, specia rac (Astacus leptodactylus) se află în perioada de prohibiție.
Nerespectarea prevederilor legale se sancționează potrivit dispozițiilor Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 23/2008 privind pescuitul și acvacultura, aprobată cu modificări și completări prin Legea nr. 317/2009 și ale Legii nr. 82/1993 privind constituirea Rezervației Biosferei Delta Dunării, cu modificările și completările ulterioare.
Inspectorii din cadrul A.R.B.D.D. realizează constant acțiuni de monitorizare, inspecție și control pe teritoriul Rezervației, potrivit atribuțiilor, aplicând sancțiuni în situația încălcării prevederilor legislației în vigoare.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*