A început prohibiția la știucă: pescuitul comercial, recreativ/sportiv și familial, interzis până la data de 15 martie

Pescarii din Delta Dunării, nemulțumiți de deciziile care se iau din biroul ARBDD și ANPA

Administrația Rezervației Biosferei “Delta Dunării” (ARBDD) anunță că potrivit prevederilor Ordinului nr. 43/310 din februarie 2020 privind stabilirea perioadelor și zonelor de prohibiție a pescuitului, precum și a zonelor de protecție a resurselor acvatice vii în anul 2020, emis în comun de către Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale și Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, se interzice pescuitul comercial, recreativ/sportiv și familial la specia știucă de la data de 1 februarie până la data de 15 martie 2021.

„Nerespectarea prevederilor legale se sancționează potrivit dispozițiilor Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 23/2008 privind pescuitul și acvacultura, aprobată cu modificări și completări prin Legea nr. 317/2009 și ale Legii nr. 82/1993 privind constituirea Rezervației Biosferei Delta Dunării, cu modificările și completările ulterioare”, transmit reprezentanții ARBDD.

Inspectorii instituției anunță că vor realiza constant acțiuni de monitorizare, inspecție și control pe teritoriul rezervației, potrivit atribuțiilor, aplicând sancțiuni în situația încălcării prevederilor legislației în vigoare.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*