A fost semnat contractul de finanțare pentru 29 de microbuze școlare „verzi“ pentru județul Tulcea

FOTO CJ Tulcea

Marți, 12 septembrie 2023, președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu, și administratorul public al județului, Dumitru Mergeani, au participat, la Palatul Victoria, la ceremonia de semnare a unor contracte finanțate prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) pentru achiziționarea de microbuze electrice destinate transportului elevilor.

Cu acest prilej, a fost semnat contractul de finanțare pentru proiectul „Achiziționarea de microbuze electrice pentru transportul elevilor din județul Tulcea”, care vizează îmbunătățirea condițiilor de transport pentru elevii din județul Tulcea, cu precădere din zonele rurale defavorizate/marginalizate/izolate prin furnizarea de microbuze școlare „verzi” (electrice), prietenoase cu mediul și cu un consum energetic redus.

Asigurarea transportului pentru ca elevii să ajungă la școală ușor și în siguranță este o prioritate a Judeţului Tulcea care contribuie în mod hotărâtor la prevenirea părăsirii timpurii a școlii, facilitând, totodată, accesul acestora la o educație de calitate.

Prin proiect se prevede achiziționarea a 6 microbuze electrice 8+1 locuri și a 23 de microbuze electrice 16+1 locuri, numărul elevilor/copiilor beneficiari fiind de 3038, conform situaţiei centralizate întocmite de către Inspectoratul Judeţean Şcolar Tulcea. Valoarea totală a acestor microbuze, finanțată prin PNNR, se ridică la 35.904.988,51 lei.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*