Zonele de pescuit de lângă Chilia Veche și Sulina au fost modificate în urma demersurilor ARBDD

Pescari din Delta Dunării

În urma demersurilor Administrației Rezervației Biosferei “Delta Dunării” (A.R.B.D.D.) a fost publicat Ordinul pentru modificarea Anexei nr. 1 la Normele privind practicarea activității de pescuit pentru consumul familial în Rezervația Biosferei Delta Dunării, aprobate prin Ordinul ministrului mediului și pădurilor și al ministrului agriculturii și dezvoltării rurale.

Ordinul comun al ministrului mediului și pădurilor și al ministrului agriculturii prevede următoarele modificări în Anexa menționată mai sus, astfel:

Punctele 6 și 13 vor avea următorul cuprins:

–               Pct.6 – Localitatea Chilia Veche – Zonele alocate pescuitului pentru consumul familial: canalul Pardina între Chilia și AP Stipoc; canalul ocolitor AP Chilia între brațul Chilia și canalul; Rădăcinoasele; brațul Tătaru, Ghiol în Ostrovul Tătaru; brațul Chilia, cuprins între km 50 (canton Botaș) și km 42.

–               Pct.13 – Localitatea Sulina – Zonele alocate pescuitului pentru consumul familial: canal Centură cordon litoral de la Sulina până la cherhana Roșuleț, canalele Busurca, Roșu-Împuțita, gârla Împuțita, lacul Roșuleț, lacurile Lumina și Bijan, golful Musura, brațul Sulina, între Mm 7 și Hm 33 (doar pentru pescuitul la scrumbie în perioada aprobată prin ordinul anual de prohibiție).

După consultarea comunităților locale urmează modificarea, după caz, a zonelor alocate pescuitului pentru consumul familial și pentru restul localităților din perimetrul Rezervației Biosferei Delta Dunării.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*