A fost publicat ghidul prin care se pot obține bani pentru patrimoniul cultural din teritoriul ITI Delta Dunării

Apus de soare în Delta Dunării. FOTO Adrian BOIOGLU

AFIR a publicat ghidul final de finanțare pentru Submăsura 7.6 – Investiții asociate cu protejarea patrimoniului cultural.

Apelul din cadrul PNDR 2014-2020 este dedicat teritoriului ITI Delta Dunării și are o alocare de 4.990.902 Euro.
Scopul investițiilor sprijinite în cadrul acestei submăsuri este de protejare a patrimoniului cultural sau/ și realizare a investițiilor pentru conservarea moștenirii de interes local, a așezămintelor monahale inclusiv a modernizării așezămintelor culturale.

Beneficiari pot fi:

  • ONG-uri definite conform legislației în vigoare;
  • Unități de cult conform legislației în vigoare;
  • Persoane fizice autorizate/ societăți comerciale care dețin în administrare obiective de patrimoniu cultural de utilitate publică, de clasă B;
  • Comunele conform legislației în vigoare.

Sprijinul nerambursabil va fi de 100% din totalul cheltuielilor eligibile pentru proiectele de utilitate publică, NEgeneratoare de venit cu condiția ca valoarea eligibilă a unui proiect să nu depășeasă 500.000 euro.

Obiectivul sM 7.6. este punerea în valoare a moștenirii culturale locale, promovarea turismului rural, conducând astfel la creșterea nivelului de trai în zonele rurale.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*