A 21-a generație de absolvenți ai Seminarului Teologic Liceal Ortodox ,,Sf. Ioan Casian” din Tulcea

Preasfințitul Părinte Visarion Episcopul Tulcii, alături de cei mai buni elevi. FOTO Episcopia Tulcii

La Seminarul Teologic Liceal Ortodox ,,Sf. Ioan Casian” din Tulcea a avut loc joi 14 iunie, festivitatea de încheiere a cursurilor anului școlar 2017 – 2018.

Manifestarea școlară a debutat cu Sfânta Liturghie oficiată în capela liceului de către Preasfințitul Părinte Visarion Episcopul Tulcii care a condus un sobor de preoți și diaconi, în prezența cadrelor didactice ale școlii, a elevilor și părinților acestora.

La final Preasfinția Sa a adresat un cuvânt arhieresc adecvat momentului festiv, în care a vorbit despre datoria elevilor seminariști de a fi buni români și creștini mărturisitori în societatea de astăzi.

Adresându-se absolvenților din clasa a XII-a, Preasfinția Sa i-a felicitat pentru încheierea celor patru ani de școală teologică în care au pus, cu timp și fără timp, pietre spirituale la edificiul devenirii lor.

Au fost oferite apoi elevilor merituoși la învățătură și purtare premii constând în cărți teologice și laice, diplome de merit, iar elevilor cu cele mai mari medii din fiecare clasă, Episcopia Tulcii le-a acordat premii speciale în cărți teologice și bani.

Bursa de excelență pentru învățătură Mitropolitul Antonie Plămădeală, în valoare de 250 lei, înființată de Episcopia Tulcii în urmă cu 5 ani, a fost acordată și anul acesta celui mai bun elev din fiecare an de studiu.

S-au acordat și premii speciale, câte unul pentru fiecare an de studiu, elevilor care au avut conduită morală deosebită.

În mod simbolic, absolvenții din acest an au predat cheia și clopoțelul școlii, colegilor din clasa a XI-a, făcându-le cuvenitele urări de succes.

Anul acesta Seminarul Teologic Liceal Ortodox ,,Sf. Ioan Casian” din Tulcea împlinește 26 de ani de existență, timp în care de pe băncile școlii au ieșit 21 de generații de teologi, care astăzi slujesc Sf. Altar în țară, în Basarabia și în străinătate.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*