88 de ani de la nașterea prozatorului tulcean Valentin Șerbu

Conferința „Valentin Șerbu – fantasticul provincial“, organizată la sala de festivități a Bibliotecii Județene. FOTO CJ Tulcea

Vicepreședintele Consiliului Județean Tulcea, Mihai Huleni, a participat miercuri, 20 iulie, la conferința „Valentin Șerbu – fantasticul provincial“, organizată la sala de festivități a Bibliotecii Județene „Panait Cerna“ din municipiul Tulcea, cu ocazia împlinirii a 88 de ani de la nașterea marelui prozator născut în județul nostru.

Evenimentul a fost deschis de drd. Ioana Frunte-Lată, din cadrul Bibliotecii Județene „Panait Cerna“,  care a vorbit despre personalitatea scriitorului tulcean și a adus în discuție o lucrare de specialitate semnată de profesorul Gheorghe Bucur.

Prezentă la eveniment, Aurelia Catrinescu, din cadrul Bibliotecii Orășenești „Valentin Șerbu“ Babadag, a vorbit despre valoarea umană și culturală a cunoscutului prozator care a trăit timp de zece ani în orașul Babadag din județul Tulcea.

În completare, vicepreședintele Consiliului Județean Tulcea, Mihai Huleni, a insistat asupra circumstanțelor care au contribuit la dezvoltarea acestei adevărate valori născute la Tulcea: „Sunt convins că domnul Valentin Șerbu nu ar fi fost omul care a devenit și pe care doamna Catrinescu l-a cunoscut, cu atâta sensibilitate, cu atâta trăire și atâta emoție, dacă nu ar fi avut, din nefericire, o viață destul de grea. S-a născut într-o perioadă destul de dificilă și a avut de suferit pentru că a fost un om foarte principial“.

În plus, pornind de la ideea că și Valentin Șerbu a fost bibliotecar timp de trei ani în cadrul Bibliotecii județene, vicepreședintele Huleni și-a exprimat respectul și aprecierea pentru cei care accesibilizează cărțile pentru tineri (și nu numai).

„Când mergeam la bibliotecă, pentru mine, bibliotecarii erau cele mai importante persoane. Și știți de ce? Pentru că dumneavoastră, bibliotecarii, ați citit foarte mult și aveți darul de a ne transmite și nouă astfel de informații, iar din acest motiv vreau să vă mulțumesc tuturor pentru ceea ce faceți în fiecare zi“, a mai transmis Mihai Huleni.

Prezent la evenimentul organizat la sediul Bibliotecii Județene, Florin Alexandru Dică, arhitect și scriitor (stabilit în Spania), nepot pe linie maternă al scriitorului tulcean Valentin Șerbu, a vorbit despre drumul lui în orașul Babadag, pe urmele „fantasticului provincial“, insistând asupra oportunității traducerii în limba franceză a unor lucrări semnate de Șerbu.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*