3,51% este rata şomajului înregistrat în evidenţele AJOFM Tulcea în luna februarie 2024

AJOFM Tulcea. FOTO Adrian Boioglu

La sfârșitul lunii februarie, în evidențele Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Tulcea erau înregistrați 2588 de șomeri (din care 1279 de femei), rata șomajului fiind de 3,51 %.

Comparativ cu luna precedentă, când rata șomajului a fost de 3,52 %, în această lună acest indicator a înregistrat o scădere cu 0,01 pp.

Din totalul de 2588 de persoane înregistrate în evidențele AJOFM Tulcea, 735 erau beneficiari de indemnizaţie de şomaj, iar 1853 erau șomeri neindemnizați. În ceea ce privește mediul de rezidență, 1971 de șomeri provin din mediul rural și 617 sunt din mediul urban.

Șomerii cu studii gimnaziale au ponderea cea mai mare în totalul şomerilor înregistraţi în evidenţele AJOFM Tulcea (46,83%), urmat de cei cu studii liceale (20,28%), iar 16,65% au studii profesionale. Șomerii cu nivel de studii medii – submedii reprezintă 96,84% din totalul șomerilor înregistrați, iar cei cu studii superioare sunt 3,16%.

Structura șomerilor înregistrați pe nivel de ocupabilitate, stabilit prin profilare, se prezintă astfel: 434 de persoane foarte greu ocupabile, 793 greu ocupabile, 1258 mediu ocupabile, iar 103 sunt persoane ușor ocupabile. Încadrarea într-o categorie de ocupabilitate se realizează ca urmare a activităţii de profilare a persoanelor înregistrate în evidenţele noastre.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*