2,91% – rata şomajului înregistrat în evidenţele AJOFM Tulcea în luna ianuarie 2022

AJOFM Tulcea. FOTO Adrian Boioglu

La sfârșitul lunii ianuarie, în evidențele Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Tulcea erau înregistrați 2404 de șomeri (din care 1120 de femei), rata șomajului fiind de 2,91 %.
Comparativ cu luna precedentă, când rata șomajului a fost de 2,74 %, în această lună acest indicator a înregistrat o creștere cu 0,17 pp.
Din totalul de 2404 de persoane înregistrate în evidențele AJOFM Tulcea, 745 erau beneficiari de indemnizaţie de şomaj, iar 1659 erau șomeri neindemnizați. În ceea ce privește mediul de rezidență, 1857 de șomeri provin din mediul rural și 547 sunt din mediul urban.
Șomerii cu studii gimnaziale au ponderea cea mai mare în totalul şomerilor înregistraţi în evidenţele AJOFM Tulcea (30,32%), urmat de cei cu studii primare (28,28%), iar 23,00% au studii liceale. Șomerii cu nivel de studii medii – submedii reprezintă 97,68% din totalul șomerilor înregistrați, iar cei cu studii superioare sunt 2,32%.
Structura șomerilor înregistrați pe nivel de ocupabilitate, stabilit prin profilare, se prezintă astfel: 752 de persoane foarte greu ocupabile, 620 greu ocupabile, 721 mediu ocupabile, iar 311 sunt persoane ușor ocupabile. Încadrarea într-o categorie de ocupabilitate se realizează ca urmare a activităţii de profilare a persoanelor înregistrate în evidenţele noastre.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*