11 deținuți de la Penitenciarul Tulcea, în vizită la Mănăstirea Saon

Mănăstirea Saon din Niculițel. FOTO TLnews.ro

Unul dintre obiectivele pricipale ale sistemului penitenciar vizează maximizarea şanselor de reintegrare socială, astfel încât perioada carcerală să fie percepută ca parte componentă a traseului existențial al fiecărui individ care execută sancțiuni privative de libertate, urmărindu-se, în egală măsură, atât diminuarea cauzelor infracționale, cât și pregătirea revenirii în colectivitate.

Având în vedere apropierea Sărbătorilor Pascale, un grup de 11 detinuti  din cadrul Penitenciarului Tulcea, însoțiți de preotul unității și de educatorii din penitenciar,  au vizitat Mânastirea Saon.

Cu acest prilej, persoanele private de libertate s-au pregătit pentru a întâmpina Sărbătoarea Paștelui și totodată au oferit personalului  monahal obiecte artizanale  confecționate de ei. Soborul de maici le-a răsplătit gestul oferindu-le bucate de post gătite în mânăstire și le-a  prezentat istoria lăcașului de cult,  precum  și alte informații  referitoare la viața monahala. Vizita a fost prilej de reculegere, de tihna spirituală, de invațare și de bucurie.

Activitatea s-a derulat in cadrul Proiectul “Dăruind vei dobândi” , proiect  inițiat de Penitenciarul Tulcea, care isi propune ameliorare morala prin exersarea bunătății  în context social în care oamenii primesc si oferă bucurie si recunoștință.

Vizita are drept scop dezvoltarea gradului de responsabilizare socială, prin exersarea unor abilitati privind comportamentul prosocial.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*