1 Septembrie – Ziua Rezervației Biosferei Delta Dunării

Delta Dunării. FOTO ARBDD

1 Septembrie este Ziua Rezervației Biosferei Delta Dunării.

A fost declarată în 2008 prin Ordinul 539 emis de către Ministerul Mediului și Dezvoltării Durabile.

Marchează data la care a intrat în vigoare Hotărârea Guvernului României nr. 983 din anul 1990 prin care întreaga Deltă a Dunării și unitățile geografice vecine au fost declarate rezervație a biosferei.

Delta Dunării este una dintre cele mai întinse delte de pe continentul european și, totodată, cea mai bine conservată zonă umedă din Europa, declarată în întregime rezervație a biosferei. Este cea mai reprezentativă deltă și totodată cel mai tânăr tărâm al bătrânului continent Europa, una din cele mai spectaculoase și complexe din lume, Delta Dunării cu ecosistemele sale diverse, reprezintă o valoare inestimabilă pentru patrimoniul natural universal.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*