Ziua Victoriei Revoluției, marcată la Tulcea

Ziua Victoriei Revoluției, marcată la Tulcea. FOTO CJ Tulcea

Miercuri, 22 decembrie 2021, începând cu ora 09.00, Instituția Prefectului și Garnizoana Tulcea au organizat, la Monumentul Eroilor Revoluției, un ceremonial militar și religios pentru a sărbători „Ziua Victoriei Revoluției și a Libertății“.

La eveniment au participat vicepreședintele Consiliului Județean Tulcea, Mihai Huleni, primarul municipiului, Ștefan Ilie, subprefectul cu atribuții de prefect, Nicolae Topoleanu, dar și reprezentanți ai instituțiilor tulcene subordonate Ministerului Afacerilor Interne.

După slujba de pomenire a eroilor Revoluției din anul 1989, oficiată de un sobor de preoți, reprezentanții autorităților locale au rostit alocuțiuni prin care și-au exprimat respectul pentru cei care, în urmă cu 32 de ani, au ieșit în stradă pentru a construi statul democratic România.

„Momentul 22 Decembrie 1989 constituie un reper al devenirii României de astăzi, o Românie eliberată de presiunea comunistă ce ne-a marcat existența preț de mai bine de patru decenii. Finalul Revoluției, un simbol al victoriei și al libertății, reprezintă, pentru toți românii, momentul care a deschis porțile cunoașterii și care a purtat pașii românilor către modernitate. Am deosebita onoare de a reprezenta, astăzi, instituția Consiliului Județean Tulcea la un eveniment marcant al comunității locale, dedicat rememorării unor momente esențiale din istoria României: ceremonialul militar și religios organizat de Garnizoana Tulcea cu ocazia Zilei Victoriei Revoluției Române și a Libertății ne conferă prilejul de a ne aminti, cu respect, de cei care s-au jertfit pentru țara noastră, pentru libertatea românilor, pentru drepturile pe care astăzi ni le însușim în mod natural“, a declarat, în discursul său, vicepreședintele Consiliului Județean, Mihai Huleni. 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*