Ziua Imnului Național, sărbătorită în Piața Tricolorului din municipiul Tulcea

Ziua Imnului Național, sărbătorită în Piața Tricolorului din Tulcea. FOTO Prefectura Tulcea

Prefectul județului Tulcea, Marcel Ivanov, a luat parte joi, 29 iulie, la ceremonialul militar dedicat Zilei Imnului Național, care a avut loc în Piața Tricolorului din municipiul Tulcea.

„Avem astăzi bucuria de a cinsti un simbol al poporului român. Imnul reprezintă o chemare spre emanciparea națională a tuturor românilor. Noi, cetățenii României, suntem datori să ne cinstim simbolul național, imnul, să-l cântăm cu mândrie, ca un gest de solidaritate națională și respect față de țară și față de sacrificiul strămoșilor. Prin el ne afirmăm identitatea națională și ne exprimăm patriotismul. Împreună cu drapelul și stema, imnul reprezintă simboluri ale valorilor poporului român. Să-l cinstim, să-l intonăm cu fală și-n veacuri să-l purtăm cu demnitate!”, a spus prefectul Marcel Ivanov.

Ceremonialul militar organizat de Prefectura Tulcea împreună cu Garnizoana Tulcea a cuprins prezentarea onorului și salutul drapelului de luptă, alocuțiuni privind simbolistica versurilor imnului, scurt istoric și semnificații și intonarea imnului de către întreaga asistență.

„Deșteaptă-te române!“ a fost ales, după Revoluția din Decembrie 1989, Imnul Național al României, fiind consacrat prin Constituția din 1991. Versurile aparțin lui Andrei Mureșanu (1816-1863), poet de factură romantică, ziarist, traducător, un adevărat tribun al epocii marcate de Revoluția de la 1848. Muzica a fost compusă de Anton Pann (1796-1854), poet și etnograf, om de mare cultură, cântăreț și autor de manuale de muzică.

În conformitate cu Legea nr. 99/1998, ziua de 29 iulie a fost proclamată Ziua Imnului Național al României. Funcția principală a simbolisticii naționale de stat – Drapelul, Stema, Imnul – a fost și rămâne consolidarea națională, mobilizarea și unirea națiunii.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*