Ziua Eroilor Marinari, marcată la Tulcea

Ziua Eroilor Marinari, marcată la Tulcea. FOTO Prefectura Tulcea

Prefectul județului Tulcea, Marcel Ivanov a participat astăzi, 14 august, la ceremonialul militar și religios dedicat eroilor marinari din cadrul festivităților prilejuite de Zilele Marinei Române, organizate de Garnizoana Tulcea împreună cu Instituția Prefectului – Județul Tulcea.

Prefectul județului Tulcea, Marcel Ivanov, a declarat cu acest prilej:

„Zilele acestea sărbătorim militarii marinari, oameni curajoși care își dedică viața apărării întinderilor de ape ale României, purtând drapelul național arborat la catargul navelor, cu cinste și onoare, în întreaga lume.

Cu acest prilej, îmi exprim recunoștința veșnică pentru eroii marinari care au luptat cu vitejie pentru gloria navigației românești, patrioți desăvârșiți care și-au dat viața pentru apărarea teritoriului și suveranității țării noastre. 

Faptele acestor temerari vor rămâne veșnic în conștiința neamului românesc și inspiră militarii marinari ai zilelor noastre să ducă mai departe gloria Forțelor Navale Române.

Mulțumesc reprezentanților Bisericii Ortodoxe care ne sunt alături la fiecare sărbătoare națională, iar cu prilejul prăznuirii Adormirii Sfintei Fecioare Maria și Zilei Marinei Române de mâine, urez „La mulți ani!” tuturor marinarilor militari și civili. Sfânta Fecioara Maria, protectoarea marinarilor români, să vă ocrotească și să vă călăuzească!”

Ceremonialul s-a desfășurat la Capela Militară din cadrul U.M. 02044 Tulcea și a cuprins intonarea imnului național, o binecuvântare și o rugăciune pentru poporul român și pentru eroii marinari, oficiate de P.S. Visarion, episcopul Tulcii împreună cu un sobor preoți. În finalul ceremonialului, în semn de recunoștință, reprezentanții autorităților publice prezenți la eveniment au depus coroane de flori la Troița Eroilor Marinari.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*