FOTO VIDEO Zilele orașului Măcin – sărbătoare meritată pentru mii de localnici. Primarul Nicolae Topoleanu a anunțat proiectele care urmează să primească finanțare în oraș

Zilele Orașului Măcin 2017. FOTO Adrian Boioglu

Orașul Măcin a îmbrăcat haine de sărbătoare pentru două zile. Pe 2 și 3 septembrie 2017, stadionul Tineretului din localitate a fost gazda Zilelor orașului Măcin. Primăria condusă de Nicolae Topoleanu și Consiliul Local i-au invitat pe toți măcinenii la un concert cu nume cunoscute din muzica populară și pop.

Echipa “Tulcea NEWS” a ajuns la Măcin în toiul petrecerii. Gazdă ne-a fost chiar primarul Nicolae Topoleanu. Am reușit cu greu să-l luăm din mâinile celor care ba îi mulțumeau pentru ce a făcut, ba veneau să rezolve o problemă personală.

Edilul ne-a mărturisit că Zilele Orașului este manifestarea care reușește an de an să aducă aproape atât fiii localității care au plecat să lucreze la Tulcea, Constanța și Galați, cât și pe cei care lucreză peste hotare.

“Sărbătorim zilele orașului Măcin și am pregătit distracție pentru măcineni, pentru măcinenii de aici, de acasă și pentru măcinenii de pretutindeni pentru că noi avem din cei zece mii de locuitori, trei mii lucrează în Europa. Le spunem “La mulți ani!” lor, la mulți ani Măcinului și îi invităm pe calea undelor să petreacă cu noi, muzică, dans, voie bună, distracție pentru copii, mititeii și berea la grătare că așa îi place Măcinului să facă în zi de sărbătoare”, a declarat, pentru Tulcea NEWS, primarul Nicolae Topoleanu.

Vă invităm să urmăriți reportajul realizat de echipa Tulcea NEWS.

“Micul Paris al județului Tulcea”

Adrian Boioglu, jurnalist Tulcea NEWS: Care ar fi mesajul dumneavoastră pentru oamenii de aici, din Măcin, în zi de sărbătoare?

Nicolae Topoleanu, primarul orașului Măcin: Astăzi, în începutul acestei luni, le doresc sănătate, dacă mergem pe an școlar un an bun tuturor copiilor și le dorim ca în continuare Măcinul să fie ceea ce și-au dorit dintotdeauna: micul Paris al județului Tulcea, fiind al doilea oraș din județul Tulcea, după municipiu.

Adrian Boioglu: Dacă tot vorbim despre lucruri bune pentru ei și ce își doresc, care vor fi următoarele proiecte pe care le pregătiți pentru ei, pentru binele localității, evident?

Nicolae Topoleanu: În continuare, în binele localității, lucrăm la învățământ și infrastructură, pentru că prin programul național de dezvoltare rurală am obținut aproximativ cincizeci de milioane de roni, pentru reabilitarea a trei școli: două școli generale și un liceu. Prin axele ITI Delta Dunării demarăm un program de reabilitare a liceului tehnologic din orașul Măcin, un program de transformare a terenurilor degradate în terenuri pentru distracție și parcuri pentru copiii din orașul Măcin. Prin planul energetic național, pe axele trei unu trei doi avem anveloparea tuturor clădirilor publice și reabilitarea iluminatului public din orașul Măcin. În general, fiind in ITI Delta Dunării încercăm să accesăm toate axele întrucât prin fonduri Europene putem să ne menținem micul Paris.

Adrian Boioglu: Care este proiectul dumneavoastră de suflet? Pe care vreți să îl vedeți realizat cel mai bine, cel mai repede?

Nicolae Topoleanu: Proiectul de suflet, întrucât venim după o reabilitare de apă și canal este implementarea PNDL pentru implementarea infrastructurii stradale și îmi doresc ca în următorii patru ani să reabilităm toate străzile din orașul Măcin, care au suferit după apa și canalizarea implementată. Mai avem prin operatorul Aquaserv străzi nefinalizate, dar pe măsură ce implementăm PNDL, am speranța că Aquaserv-ul ne va da liber de sarcini terenul și vom avea toate străzile reabilitate, pentru că, de obicei, acolo vine durerea fiecăruia pentru că plecăm de acasă și ni se rupe un pivot la mașină, ne ustură buzunarul și nu aș vrea să se ajungă la o situație de acest gen, și astfel, drumul către spital va fi lin și frumos, drumul către școlile generale, către licee, către grădinițe, spre dezvoltarea orașului.

Pe scena de pe Stadionul Tineretului din Măcin au urcat artiștii: Gheorghe Roșoga, Dj Rynno & Sylvia, măcineanca Paula Amelian, Elena Ionescu ex Mandinga, Trupa Inclusiv din Măcin și Otilia.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*