Zilele comunității rușilor lipoveni din România serbate la Tulcea

Comunitatea rușilor lipoveni aniversează 28 de ani de la recunoașterea de către Judecătoria Sector 1 București a personalității juridice a organizației

Comunitatea Rușilor Lipoveni din România (CRLR) organizează pe 15 februarie, la Tulcea, o serie de manifestări dedicate aniversării „Zilei omunității rușilor lipoveni din România“. Anul acesta, pe 12 februarie împlinindu-se 28 de ani de la recunoașterea de către Judecătoria Sector 1 București a personalității juridice a organizației (în anul 1990).

Evenimentul va include vernisajul expoziției dedicată regretatului profesor Vicol Ivanov, fost inspector școlar în cadrul Inspectoratului Școlar Județean Tulcea, un spectacol cultural-artistic cu tema „Maslenița – tradiții și obiceiuri de primăvară la rușii lipoveni“, în cadrul căruia se va celebra și „Ziua limbii materne ruse în România” (menționăm că Ziua internațională a limbii ruse este marcată pe 6 iunie, ziua de naștere a poetului rus A.S. Pușkin). 

Programul manifestărilor de la Tulcea:
15:00 – 15:30 – Vernisajul expoziției dedicate regretatului profesor Vicol Ivanov, la Centrul Cultural „Vicol Ivanov” (Str. Victoriei, nr. 32, Tulcea);
16:00 – 18:00 – Spectacol aniversar de „Ziua Comunității Rușilor Lipoveni din România“ cu tema „Maslenița – Tradiții și obiceiuri de primăvară la rușii lipoveni“, la Teatrul „Jean Bart” (Str. Progresului, nr. 34, Tulcea).

Săptămâna 12-18 februarie 2018 este „Săptămâna laptelui și a brânzei” – Maslenița, iar de pe 19 februarie se va intra în Postul Paștelui.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*