Zeci de saci cu deșeuri au fost adunați din zona protejată Roșca – Buhaiova de către reprezentanții ARBDD

Zeci de saci de gunoi au fost strânși din zona Roșca - Buhaiova. FOTO ARBDD

În cursul zilei de 11 aprilie, personalul Administrației Rezervației Biosferei Delta Dunării a încheiat o acțiune de ecologizare desfășurată în proximitatea Zonei Strict Protejate Roșca – Buhaiova.

Potrivit reprezentanților ARBDD, pe parcursul mai multor zile au fost adunați zeci de saci cu deșeuri, care au fost transportați la Tulcea pentru a fi preluați de o firmă de salubritate. Acțiuni similare de igienizare vor avea loc și în alte zone din RBDD cu implicarea agenților ecologi, a voluntarilor, a reprezentanților operatorilor din turism.

Roșca – Buhaiova are o suprafață de 9.625 ha și a fost desemnată zonă strict protejată datorită biodiversității cu totul remarcabile, adăpostind printre multe alte specii deosebite și cea mai mare colonie de pelican comun (Pelecanus onocrotalus) din Europa.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*