Zeci de infracțiuni au fost comise în județul Tulcea în minivacanța de Crăciun

În cele șase zile de minivacanță, peste 130 de polițiști au acționat, în medie, zilnic, pentru menținerea ordinii publice pe raza întregului județ.
Patrulele de ordine și siguranță publică au intervenit la 271 de sesizări primite prin apelul de urgență SNUAU 112 și au fost constatate 30 de infracțiuni de natură judiciară.

În cadrul acțiunilor desfășurate au fost aplicate peste 200 de sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 130.000 de lei și au fost confiscate bunuri, constând în articole pirotehnice (3800 de petarde și 3 baterii de artificii).

În cadrul acțiunii, polițiștii au depistat pe raza localității Babadag, o femeie în vârstă de 32 ani, din Tulcea, care deținea fără drept și oferea spre vânzare 846 articole pirotehnice, fără a fi autorizată în acest sens.

De asemenea, polițiștii au identificat pe raza localității Niculițel, doi bărbați cu vârstele de 18 ani și 21 ani, care ofereau spre comercializare 380 de articole pirotehnice.

În cele trei cazuri, polițiștii au întocmit dosare penale pentru încălcarea prevederilor Legii 126/1995, privind regimul materiilor explozive, iar întreaga cantitate de articole pirotehnice a fost ridicată în vederea confiscării.

58 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproape 11.900 de lei, au fost aplicate pentru adresarea de injurii, expresii vulgare, ameninţări cu acte de violenţă sau tulburarea liniştii publice, conform Legii 61/1991 privind normele de convieţuire socială.

Pentru abaterile la regimul circulației pe drumurile publice, polițiștii rutieri au aplicat 158 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 102.800 de lei.

De asemenea, au fost reținute în vederea suspendării 27 de permise de conducere, 10 pentru conducere sub influența alcoolului, 6 pentru viteză excesivă, iar restul pentru alte abateri.

În perioada următoare, polițiștii tulceni vor continua și vor intensifica acțiunile desfășurate pentru asigurarea climatului de ordine și siguranță publică în județ.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*