Zeci de angajați la negru au fost găsiți în urma controalelor ITM la angajatorii tulceni

Inspectorii ITM au găsit mai multe nereguli la firmele controlate

În luna octombrie, inspectorii ITM Tulcea au controlat peste 150 de angajatori, iar problemele nu au lipsit. Majoritatea au privit munca la negru și nereguli privind securitatea la locul de muncă.

Potrivit reprezentanților ITM Tulcea, 73 de angajatori au fost controlați pe linia de relații muncă. În urma acestor controale, au fost depistați cinci angajatori care aveau angajați fără forme legale, în total fiind vorba de 44 de muncitori, dintre care 10 femei. În afară de această încălcare a prevederilor legale a mai fost constatate ne înregistrarea CIM în termen, nepăstrarea registrului electronic la sediul social și întârzieri în depunerea deciziilor de majorare a salariilor. Pentru acestea au fost aplicate două amenzi în valoare de 101.000 lei și s-au dat și 40 de avertismente.

Un alt segment luat în vizor de inspectori a fost securitatea la locul de muncă. Au fost controlați 79 de angajatori, iar unuia i-a fost sistată activitatea pentru neregulile constatate. În total au fost aplicate 123 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 24.000 lei. Deficiențele constatate au fost: nu au fost evaluate riscurile pentru securitatea și sănătatea lucrătorilor; nu erau întocmite planurile de prevenire și protecție; nu erau elaborate instrumente proprii pentru completarea și aplicarea reglementărilor de SSM. De asemenea nu era ținută evidența verificărilor periodice a echipamentelor de muncă și nici nu se făcea supravegherea stării de sănătate a lucrătorilor.

 

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*