Volumul “Dobrogea și Marea Unire la Centenar”, lansat la Tulcea

Lansare volum Dobrogea și Marea Unire la Centenar. FOTO: CJ Tulcea
Lansare volum Dobrogea și Marea Unire la Centenar. FOTO: CJ Tulcea

Dumitru Mergeani, vicepreședintele Consiliului Județean Tulcea, a participat marți, 27 noiembrie, la lansarea volumului “Dobrogea și Marea Unire la Centenar”, în cadrul unui proiect cultural dedicat Centenarului Marii Uniri din 1918, de la Alba Iulia, în coordonarea Ligiei Dima, managerul Bibliotecii Județene Panait Cerna și a Laviniei Dumitrașcu, muzeograf la Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța.

În seria de manifestări dedicate Centenarului Marii Uniri, volumul “Dobrogea și Marea Unire la Centenar” are un rol aparte, fiind dedicat și unui istoric dobrogean reunit, prof. univ. dr. Gheorghe Dumitrașcu.

“În apropierea împlinirii a 100 de ani de la Marea Unire, iată-ne la lansarea volumului aniversar “Dobrogea și Marea Unire la Centenar”. Volumul lansat azi, la Tulcea, este dedicat și memoriei lui Gheorghe Dumitraşcu, reputat istoric din Constanța, om politic cu o activitate susținută în perioada 1990-2000. În domeniul învățământului, Gheorghe Dumitrașcu a contribuit decisiv la înfiinţarea Universităţii Ovidius din Constanţa şi a fost unul dintre cărturarii care au obţinut ridicarea Liceului Mircea cel Bătrân la rangul de Colegiu Național”, a declarat Mergeani.

În cadrul aceleiași ceremonii, a fost lansat și numărul 16 al Revistei Peuce, revistă de arheologie editată de Institutul de Cercetări Eco-Muzeale “Gavrilă Simion Tulcea”.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*