VIDEO Viața unui echipaj al Poliției de Frontieră a fost pusă în pericol de un braconier prins în flagrant pe canalul Sulimanca și dispus să scape cu orice preț

Peștele din specia somn recuperat de la braconier. FOTO Poliția de Frontieră

În încercarea de a scăpa de polițiștii de frontieră care îl prinsese la braconat pe canalul Sulimanca, un tulcean a pornit motorul bărcii în timp ce oamenii legii se pregăteau să urce la bord. Polițiștii de frontieră au căzut în apă, unul reușind să urce în barcă, iar cel de-al doilea doar să se agațe de bordul ambarcațiunii.

Acţionând în baza unor informaţii, poliţiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Chilia, județul Tulcea, au organizat în cursul zilei de 6 mai, o acţiune de prevenire şi combatere a braconajului piscicol în zona de competenţă. Aceștia au observat, pe raza localității Periprava, la malul canalului Sulimanca, o ambarcațiune în care se aflau două persoane, care scoteau din mai multe unelte de pescuit peşte din specia somn.

Polițiștii de frontieră au somat pescarii și au intervenit pentru reţinerea acestora, iar când polițiștii au încercat să urce la bord, pescarul aflat la cârmă a pornit motorul, încercând să scape. Oamenii legii au căzut în apă, dar până ca barca să se îndepărteze de mal, unul a reușit să se ridice peste bord, în timp ce al doilea a rămas agățat, fiind tras prin apă până pe malul celălalt.

Poliţistul de frontieră aflat în barcă a reuşit imobilizarea celor doi bărbaţi, iar în urma legitimării acestora s-a constatat că sunt cetățeni români, S.M., în vârstă de 35 de ani, care a prezentat o declarație pe proprie răspundere justificând deplasarea pe timpul stării de urgență în scop profesional, și nepotul acestuia, în vârstă de 15 ani, ambii domiciliați pe raza județului Tulcea.

Totodată, în ambarcațiune polițiștii de frontieră au descoperit trei unelte de pescuit tip vintir, în care se afla cantitatea de 83 kg pește, din specia somn.

Cantitatea de pește a fost predată unei societăţi comerciale de profil, conform procedurilor legale, iar ambarcațiunea, motorul și uneltele de pescuit, în valoare de aproximativ 10.500 de lei, au fost ridicate în vederea confiscării.

În cauză poliţiştii de frontieră fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de pescuit comercial în habitatele piscicole naturale, prin orice metode și mijloace, al peștilor și al altor viețuitoare acvatice, în perioada de prohibiție și fals în declarații, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale ce se impun.

De asemenea, se efectuează cercetări și sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ultraj şi tentativă de omor, dosar penal ce va fi instrumentat de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Tulcea.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul scafandrilor din cadrul Serviciilor Teritoriale ale Poliției de Frontieră Tulcea și Constanța care au verificat zona și au recuperat uneltele de pescuit din apă.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*