VIDEO Pompierii din Măcin au intervenit pentru salvarea unei femei căzute într-o fântână

Plutonierul adjutant, Vârban Cristinel, cel care a intrat în fântână să salveze femeia. FOTO ISU Delta Tulcea

Misiune contra cronometru a pompierilor tulceni din stația Măcin pentru salvarea unei femei căzute într-o fântână, în localitatea Văcăreni. 

În dimineața de sâmbătă 29 iunie, la ora 10:28, pompierii tulceni au fost alarmați în urma unui apel pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112, despre o femeie de 41 de ani căzută într-o fântână adâncă de aproximativ 20 de metri.

În ajutor a fost trimisă de la Secția de pompieri Măcin a ISU Delta o autospecială de stingere cu apă și spumă, iar de la Detașamentul de pompieri Tulcea, o autospecială de stingere cu apă și spumă dotată și cu echipamente de salvare de la adâncimi.

Salvatorii Secției Măcin au ajuns primii, după 17 minute. Victima era în viață și striga după ajutor din fundul fântânii.

Din cauza apei reci, femeia risca să intre în șoc hipotermic, iar plutonierul adjutant, Vârban Cristinel nu a mai așteptat sosirea autospecialei de la Detașament, și-a pus hamul și ajutat de către colegii săi a coborât în fântână după victimă.

Când a coborât nu a auzit decât “Scoate-mă de aici!”. Și a scos-o. Tot echipajul a tras pentru a-i extrage pe amândoi.

Din momentul apelului, până a fost predată echipajului SAJ au trecut 27 de minute.

Femeia a fost transportată la spitalul din Tulcea.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*