VIDEO Peste 2,3 tone de pește au fost confiscate în urma unei acțiuni desfășurate de polițiști în Rezervaţia Biosferei „Delta Dunării” și la Marea Neagră

Pescarii au fost urmăriți din elicopterul MAI, de la distanță mare. FOTO Captură video

În perioada 5 – 8 noiembrie, poliţiştii Direcţiei de Ordine Publică – Serviciul de Poliţie „Delta Dunării” și cei ai I.P.J. Tulcea au organziat, cu ajutorul Inspectoratului General de Aviație al M.A.I., o acțiune pentru prevenirea şi combaterea activitaţilor ilegale din domeniul piscicol.

Polițiștii, sprijiniți de inspectori piscicoli din cadrul A.N.P.A. — Serviciul Teritorial Tulcea, au acționat pe teritoriul Rezervaţiei Biosferei „Delta Dunării” (județele Tulcea și Constanța) și la Marea Neagră.

În urma activităților desfășurate, au fost constatate 11 infracțiuni prevăzute de O.U.G. 23/2008 privind pescuitul şi acvacultura și au fost aplicate 7 sancțiuni contravenționale, la aceeași legislație, în valoare totală de 4.800 de lei.

De asemenea, au fost indisponibilizate sau confiscate 283 de unelte de pescuit (setci din fir textil, setci monofilament, setci multi filament, vintire și carmace), în valoare totală de 14.700 de lei. Au fost, totodată, confiscate 2.328 de kilograme de pește, precum și 41,4 kilograme de icre.

Astfel, în data de 5 noiembrie, polițiștii au verificat o societate comercială din Sulina, județul Tulcea, care are ca obiect principal de activitate pescuitul comercial. Din verificările efectuate au rezultat indicii că s-ar fi pescuit ilegal şi neraportat calcan şi rechin, contrar normelor şi dispozițiilor interne şi europene. Cantitatea vizată depăşeşte 1,5 tone de peşte, în valoare de aproximativ 60.000 de lei.

Având în vedere aspecte constatate, a fost întocmit un dosar penal, urmând a fi continuate cercetările sub aspectul încălcării legislației privind pescuitul şi acvacultura.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*