FOTO VIDEO Municipiul Tulcea, sub ape în timpul Codului Galben. ANM a anunțat Cod Portocaliu de vreme severă imediată în mai multe localități din județ

Tulcea iar sub ape. FOTO Facebook

O ploaie mai sănătoasă, catalogată de meteorologi ca fiind de gradul Codului Galben a inundat iar zona centrală a municipiului Tulcea. Situația se anunță și mai gravă în județ, ANM-ul emițând Cod Portocaliu de vreme severă imediată în județul Tulcea – averse torențiale din care se vor cumula peste 35-40 l/mp.

A plouat și la Tulcea și ca de fiecare dată, zona centrală a fost inundată, din cauza aluviunilor strânse aici și a canalizărilor înfundate. Apa mare a afectat gospodării, piețele agro alimentare, autoturisme și transportul în comun. Situația a devenit mai mult decât cunoscută în municipiu, firma care se ocupă de sistemul de canalizare fiind Aquaserv.

Pentru a scăpa de furia cetățenilor, primarul Constantin Hogea, a decis în urmă cu zece zile să facă publice numerele de telefon ale directorilor Aquaserv.

Am încercat contactarea telefonică a celor doi, dar nu au răspuns apelurilor.

ANM-ul a emis pentru data de 27 iunie un Cod Portocaliu Fenomene meteorologice așteptate: averse torențiale din care se vor cumula peste 35-40 l/mp, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, grindină de mici si medii dimensiuni Județul Tulcea: Sarichioi, Niculițel, Valea Nucarilor, Frecăței, Mihail Kogălniceanu, Nalbant, Valea Teilor.

UPDATE:

De la ora 12:30, de când este în vigoare codul portocaliu, gruparea operativă a Inspectoratului pentru Situații de Urgențe este activată.

Stația de pompieri Babadag a fost solicitată să intervină pentru evacuarea apei din 4 gospodării din localitatea Enisala. Se intervine cu 2 autospeciale de primă intervenție și comandă, 2 motopompe și 8 subofițeri. De asemenea la fața locului intervine și SVSU Sarichioi.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*