VIDEO În urma unei acțiuni în Delta Dunării și Marea Neagră au fost eliberați din plasele braconierilor, sturioni și delfini

Peștele a fost salvat din plase. FOTO Captură video

Polițiștii din Delta Dunării au eliberat în mediul natural 11 sturioni și 8 delfini, în urma unei acțiuni de prevenire și combatere a braconajului piscicol desfășurate în Delta Dunării și Marea Neagră.

Pentru prevenirea pescuitului ilegal și a comerțului ilicit cu pește și produse din pește, în perioada 9-16 mai 2020, polițiștii Serviciului de Poliție ,,Delta Dunării”, împreună cu inspectori piscicoli din cadrul Agenției Naționale pentru Pescuit și Acvacultură și inspectori ecologi din cadrul Administrației Rezervației Biosferei Delta Dunării, au acționat în Rezervația Biosferei Delta Dunării și pe Marea Neagră.

Astfel, au fost constatate 8 infracțiuni – 6 prevăzute de O.U.G. nr. 23/2008, privind pescuitul și acvacultura și 2 prevăzute de Legea nr. 191/2003, privind infracțiunile la regimul transportului naval.

De asemenea, au fost aplicate 4 sancțiuni contravenționale (3 prevăzute de O.U.G. nr. 23/2008, privind pescuitul și acvacultura și una prevăzută de Legea nr. 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite).

Au fost confiscate 158 kg. de pește proaspăt din diferite specii și eliberați 8 delfini și 11 exemplare – aproximativ 20 kg. de sturion din speciile nisetru și păstrugă.

Au fost confiscate bunuri confiscate în valoare totală de 27.800 de lei: 15 unelte de pescuit – 4 ohane pentru capturarea sturionilor, 4 setci tip monofilament și 7 setci din fir textil, 3 ambarcațiuni, 3 motoare pentru ambarcațiuni și 3 rezervoare pentru motor.

Astfel, pe 9 mai, pe brațul Sulina al fluviului Dunărea, au fost depistate 2 persoane în timp ce desfășurau activitatea de pescuit comercial la scrumbie, având capturate 47,8 kg de scrumbie, folosind două setci din fir textil cu o ambarcațiune echipată cu motor.

În urma controlului, s-a constatat că una dintre persoane nu este autorizată pentru a pescui comercial.

Peștele a fost confiscat și predat unei societăți de profil spre valorificare. Ambarcațiunea, motorul și uneltele de pescuit au fost ridicate în vederea confiscării. În cauză, a fost întocmit dosar penal.

În urma activităților desfășurate pe Marea Neagră, au fost descoperite 4 unelte de pescuit de tip ohane, montate de braconieri, în care au fost găsiți 8 delfini și 11 exemplare de sturioni din specia nisetru și păstrugă. Toate exemplarele au fost eliberate în mediul natural.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*