VIDEO Continuă acțiunea de evacuare a pontoanelor în zonele de capăt ale falezei din Tulcea

Aegyssus Sport Fest 2023 - O adevărata sărbătoare a sportului in Tulcea. FOTO arhiva CJ Tulcea

În aceste zile continuă acțiunea de evacuare a pontoanelor în zonele de capăt ale falezei, după ce societățile private și instituțiile ce dețin ambarcațiuni pe faleză au fost notificate în acest sens. În aceste condiții, începând cu 1 iulie, vor putea demara lucrările de reabilitare a falezei și a portului Tulcea.

„Așa cum am spus, evacuăm pontoanele pentru că începem lucrările de reabilitare la faleză și port. Am reușit preluarea ei în 2017 de la APDM Galați pentru a o include pe fonduri europene și pentru a ajunge, iată, la momentul acesta. Sănătoși să fim, că avem de muncă!“, a declarat președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu.

Contractul de execuție a lucrărilor a fost semnat cu Asocierea Max Boegl România – Complex Delta – Max Bögl Stiftung & Co. KG – Tulcea.

Obiectivele specifice ale proiectului se referă la reducerea timpului necesar pentru manevrele de acostare a navelor de mărfuri și pasageri în Portul Tulcea; creșterea gradului de siguranță în transportul fluvial de mărfuri și pasageri; modernizarea cheului pe o lungime de 1.510 m; modernizarea drumului de acces cu lungimea de 100 m și crearea de infrastructură portuară nouă cu o suprafață totală de 36.016,70 mp

Valoarea totală a proiectului este de 190.162.236,67 lei, proiectul fiind cofinanțat din Fondul de Coeziune prin Programul Operațional Infrastructura Mare 2014-2020. Durata totală de realizare a investiției este de 42 de luni.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*