VIDEO ARBDD a efectuat controale în teren și îi sfătuiește pe pescari să elibereze capturile accidentale

Actele de reglementare pentru activitatea de pescuit comercial în Delta Dunării pot fi prelungite

Inspectorii ecologi ai Administrației Rezervației Biosferei Delta Dunării (ARBDD) au efectuat, în cursul zilelor de 14 – 15 mai 2020, o serie de acțiuni de control în zona Isaccea-Grindu și a complexului acvatic Somova-Parcheș.

În urma controalelor din prima locație a fost confiscată o cantitate de 40 de kg de pește subdimensionat precum și 2 ambarcațiuni folosite la pescuit fără respectarea prevederilor legale- folosirea de plase monofilament și capturarea de pește sub dimensiunile admise).

În complexul acvatic Somova-Parcheș, echipele de control din cadrul Administrației Rezervației Biosferei Delta Dunării, au ridicat în vederea confiscării un număr de 8 unelte de pescuit, în lungime totală de 350 metri. De asemenea au fost eliberate în mediul natural 11 exemplare de sturion din specia cegă precum și o cantitate de aproximativ 20 kg pește subdimensionat.

„ARBDD face apel către pescarii ce practică pescuitul comercial – în această perioadă fiind permis doar pescuitul la scrumbie, să descurce fără întârziere din uneltele de pescuit speciile de sturion capturate accidental și să le elibereze cu prioritate în mediul natural. Eliberarea exemplarelor de sturion și a celorlalte specii de pești subdimensionați, este un gest de responsabilitate și, totodată, de legalitate, întrucât
reținerea speciilor de sturion se pedepsește conform normelor în vigoare.

În perimetrul rezervației, pescuitul sturionilor în alt scop decât cel științific sau pentru producerea de material biologic pentru repopulare și acvacultură este interzis“, au transmis reprezentanții instituției.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*