Vicepreședintele Consiliului Județean Tulcea, Dumitru Mergeani, a participat la masa rotundă sub genericul „Alături de tine pentru alegerea meseriei”

Dumitru Mergeani, vicepreședintele Consiliului Județean Tulcea, la o masă rotundă. FOTO CJ Tulcea

Vicepreședintele Consiliului Județean Tulcea, Dumitru Mergeani, a participat vineri, 6 martie 2020, la masa rotundă organizată sub genericul „Alături de tine pentru alegerea meseriei”, în cadrul unui eveniment inițiat de Inspectoratul Școlar Județean Tulcea.

Acțiunea se înscrie în șirul inițiativelor derulate în cadrul campaniei „Meseria face diferența”, implementată de Ministerul Educației și Cercetării și are ca scop încurajarea elevilor de clasa a VIII-a pentru dobândirea unei meserii prin învățământul profesional, respectiv dual.

La întâlnire au participat agenți economici din județul nostru, elevi și absolvenți, care au prezentat exemple de bună practică și povești de viață de succes.

„Îmi face o deosebită plăcere să particip la activități și manifestări cu caracter constructiv, concret și, astfel, realizabil pe termen cât mai scurt, mai ales când este vorba despre educația, orientarea și îndrumarea copiilor spre alegerea unei meserii și a unui drum în viață. Înainte vreme, cei mai mulți dintre copii alegeau meseriile impuse sau dorite de părinții lor, având peste ani regrete întrucât nu se regăseau sau nu se simțeau împliniți în pozițiile respective.

Acum, dragi tineri, mentalitatea s-a schimbat considerabil și aveți posibilitatea să alegeți ce drum doriți să urmați în viață. Iar meseriile sunt o alternativă serioasă de luat în calcul. Înainte poate existau anumite prejudecăți, dar în prezent nu mai este deloc o rușine să fii bucătar, tâmplar, faianțar, instalator sau croitor. 

Meseria e brățară de aur și, într-adevăr, dacă ești un bun meseriaș, ești apreciat și ești foarte bine plătit, și asta la tine acasă, nemaifiind necesară căutarea unui loc de muncă în altă țară. S-au dus acele vremuri, așa că vă sfătuiesc să vă alegeți o meserie, să căutați în permanență să excelați în ceea ce faceți și vă veți simți împliniți atât profesional, cât și financiar.

Vă așteaptă o perioadă plină de provocări și descoperiri, astfel încât nu pot decât să vă urez din suflet succes, ambiție și determinare!“, a declarat vicepreședintele Dumitru Mergeani.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*