Vară plină pentru jandarmii tulceni care au avut de răspuns la solicitările populației și ale mai multor instituții

Jandarmii au avut de îndeplinit mai multe misiuni. FOTO IJJ Tulcea

În perioada sezonului estival 2018  1 iunie – 16 septembrie, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Tulcea a fost prezent la misiunui de sigurarea ordinii publice pe timpul desfăşurării manifestărilor cultural artistice, sportive, religioase, comemorative, promoţionale şi altor asemenea activităţi ce implică prezenţa unui public numeros în spaţiul public, participarea la menţinerea ordinii şi siguranţei publice în mediul urban şi rural dar și pentru intensificarea cooperării interinstituţionale în baza protocoalelor/planurilor de colaborare.

În cadrul acestor activități, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Tulcea a desfăşurat următoarele misiuni:

a. Misiuni de asigurare a ordinii şi siguranţei publice:

În perioada supusă analizei I.J.J. Tulcea a asigurat ordinea şi siguranţa publică pentru gestionarea manifestărilor desfăşurate în spaţiul public, precum şi pentru protecţia participanţilor la manifestări. În acest sens, I.J.J. Tulcea a asigurat ordinea şi siguranţa publică la 55 manifestări cu participarea unui număr total de 770 jandarmi. Principalele manifestări desfăşurate pe raza judeţului Tulcea au fost:

  • Festivalul – Concurs Internaţional de Folclor pentru Copii şi Tineret „Peştişorul de aur ” – ediţia a XXVI-a;
  • Zilele municipiului Tulcea;
  • Rowmania Fest 2018 – Festivalul Internaţional al Bărcilor cu Vâsle, ediţia a VII-a;
  • Festivalul Borşului Lipovenesc de Jurilovca.

Pe timpul executării misiunilor de asigurare a ordinii şi siguranţei publice, efectivele inspectoratului au aplicat două sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 400 lei.

b. Misiuni de menţinere ordinii şi siguranţei publice

În această perioada IJJ Tulcea a participat la activităţi de menţinere a ordinii şi siguranţei publice pe raza municipiului Tulcea, oraşului Babadag şi oraşului Măcin.

IJJ Tulcea a constitut în această perioadă 325 patrule de jandarmi cu folosirea a 1116 jandarmi şi 47 patrule mixte cu folosirea a 47 jandarmi. Pe timpul executări acestor misiuni au fost constate 59 fapte penale şi aplicate 167 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 43.150 lei.

De asemenea, pentru asigurarea măsurilor de ordine publică pe timpul desfăşurării examenului de Bacalaureat sesiunile iunie-iulie, respectiv august-septembrie, I.J.J. Tulcea a acţionat, în conformitate cu reglementările interne şi măsurile şi sarcinile stabilite în urma şedinţelor de cooperare cu I.P.J. Tulcea şi Poliţia Locală, pentru asigurarea măsurilor de ordine publică în zonele centrelor de examen şi evaluare, precum şi pentru monitorizarea transporturilor lucrărilor scrise în judeţul evaluator.

c. Misiuni executate în cooperare/colaborare cu alte instituţii

În perioada supusă analizei, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Tulcea a dat curs executării misiunilor în cooperare/cooperare cu alte instituţii în conformitate, precum şi pentru aplicarea prevederile Planurilor de cooperare/colaborare cu aceste instituţii.

Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Tulcea a executat acţiuni în cooperare/colaborare cu alte instituţii, după cum urmează:

  • cu Inspectoratul de Poliţie Judeţean Tulcea;
  • cu D.S.V.S.A. Tulcea;
  • cu Penitenciarul Tulcea;
  • cu executorii judecătoreşti;
  • cu Inspectoratul Teritorial de Muncă;
  • cu Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării.

Pe timpul executării misiunilor în cooperare/colaborare cu alte instituţii au fost aplicate 2 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 800 lei.

Perioada sezonului estival 2018 a fost marcată de confirmarea focarelor cu pestă porcină africană, astfel începând cu data de 14.06.2018, I.J.J. Tulcea a fost solicitat să acorde sprijin Direcţiei Sanitar Veterinare Tulcea, prin constituirea a 1-3 echipaje în vederea asigurării măsurilor de ordine şi protecţia personalului D.S.V.S.A ce au acţionat pentru asanarea porcilor suspecţi de contaminare cu pestă porcină africană, pe raza judeţului Tulcea.

După data de 14 iunie, ca urmare a extinderii focarelor de pestă porcină la nivelul judeţului Tulcea, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Tulcea a acţionat în sprijinul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Tulcea pentru constituirea unor filtre în vederea prevenirii, depistării şi limitării extinderii focarelor de pestă porcină africană. În această perioadă IJJ Tulcea a executat 622 misiuni cu folosirea a 1.316 jandarmi.

d. Alte misiuni/activităţi

Pentru prevenirea şi combaterea unor fapte antisociale în domeniul piscicol, silvic sau pentru prevenirea producerii unor furturi de produse agricole, în această perioadă s-au planificat şi executat 6 acţiuni punctuale, fiind constate 8 fapte penale.

În perioada suspusă analizei s-au fost desfăşurate activităţi pentru punerea în aplicare a mandatelor de aducere, în acest sens fiind puse în aplicare 132 de mandate de aducere, din care 70 au fost executate prin prezentare, iar pentru 62 au fost întocmite procese-verbale din care a rezultat imposibilitate prezentării celor în cauză.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*