Un tulcean care a practicat avocatura deși nu avea acest drept a fost condamnat la închisoare și încarcerat în Penitenciarul Tulcea

Penitenciarul Tulcea. FOTO Cătălin Schipor

Un bărbat din Tulcea, absolvent al unei facultăți de drept s-a înscris într-un barou pentru a practica avocatura, numai că ulterior, ordinul profesional al avocaților respectiv a fost declarat neconstituțional. Asta nu l-a împiedicat însă să practice în continuare meseria de avocat, deși nu avea acest drept.

Decizia tulceanului de a pleda în sălile de judecată deși baroul în care era înscris și care îi oferea dreptul de a practica meseria a fost declarat neconstituțional, a atras după sine și răspunderea în fața legii. A fost trimis în judecată, iar magistrații Judecătoriei Piatra Neamț l-a condamnat la executarea pedepsei de doi ani și două luni închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de exercitarea fără drept a unei profesii sau activități.

Pe numele său a fost emis un mandat de executare a pedepsei, mandat care a fost pus în aplicare la data de 1 aprilie  de către polițiștii din cadrul Serviciului Investigații Criminale al Inspectoratului de Poliție Județean Tulcea. Condamnatul a fost escortat și introdus în Penitenciarul Tulcea în vederea executării pedepsei.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*