Un pistolar din Niculițel s-a trezit cu mascații peste el în casă. Polițiștii au găsit o armă și peste 60 de cartușe

Politistii au intervenit pentru prinderea suspectului. FOTO IPJ Tulcea (Foto arhivă)

Pentru că existau indicii și informații că un bărbat din Niculițel a introdus ilegal în țară o armă cu aer comprimat și muniția aferentă, procurorii au dispus o percheziție domiciliară, acțiune la care au participat mai multe structuri ale IPJ Tulcea. 

În cursul zilei de 16 ianuarie, polițiștii Serviciului Arme, Explozibili și Substanțe Periculoase împreună cu polițiști din cadrul Secției 1 Poliție Rurală Tulcea, Serviciului Ordine Publică și luptători din cadrul Serviciului Acțiuni Speciale au efectuat percheziții la domiciliul unui bărbat, în vârstă de 40 de ani, din comuna Niculițel, județul Tulcea.

La percheziții, polițiștii au descoperit 62 de cartușe, calibru cal. 9 mm. și o armă cu aer comprimat, pentru care nu deținea autorizație, fiind introdusă în țară, în mod ilegal. Bunurile au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

Bărbatul a fost reținut pe bază de ordonanță pe o perioadă de 24 de ore, fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă Tulcea.

În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de nerespectarea regimului armelor și munițiilor și contrabandă calificată. Cercetările continuă, pentru stabilirea întregii activități infracționale.

Polițiștii tulceni atrag atenția cetățenilor că introducerea pe teritoriul României a unor arme achiziționate sau deținute legal în alte state, fără deținerea unei autorizații de introducere a acestora în România, constituie infracțiune și atrage răspunderea penală.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*