Un oficial grec s-a aflat în vizită la Tulcea, unde s-a întâlnit cu președintele CJ, Horia Teodorescu

Cei doi oficiali au purtat discuții pe discuții axate pe punctele comune ale regiunilor reprezentative

Președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu, s-a întâlnit marți, 27 martie, în cadrul unei vizite oficiale, cu Evripidis Stylianidis, membru permanent al Comitetului de Afaceri Externe și Apărare al Greciei în relația cu Uniunea Europeană și cunoscut politician grec. La întâlnire au mai participat vicepreședintele Consiliului Județean, Dumitru Mergeani, Stratos Koutskoudis, atașat diplomatic în cadrul Ambasadei Greciei la București și Silvia Dascălu, președintele Comunității Elene Democrate din Izvoarele.

Oaspeții eleni s-au aflat la Tulcea cu prilejul sărbătoririi în cadru festiv a Zilei Naționale a Greciei, eveniment ce a avut loc luni, 25 martie, la Casa „Avramide” din municipiu.

Președintele Horia Teodorescu și oficialul grec au purtat discuții axate pe punctele comune ale regiunilor reprezentative, politicianul Evripidis Stylianidis provenind din orașul Komotini, situat la granița Greciei, considerat ca fiind cel mai apropiat din punct de vedere geografic de România. Komotini este parte a Macedoniei și Traciei, o administrație descentralizată a Greciei, populația acestuia fiind legată de elenii din Izvoarele prin faptul că ambele comunități au rădăcini trace. În acest sens, în încheierea discuțiilor de la Tulcea a fost abordată chiar ideea unei înfrățiri între cele două zone aparținătoare, în acest sens urmând a fi purtate discuții ulterioare premergătoare demarării demersurilor diplomatice și administrative corespunzătoare.

„Vă mulțumesc că ne-ați primit cu atâta căldură, domnule președinte. Din cauza legăturilor de neam și de sânge, aș putea spune, pe care le am aici, în județul dumneavoastră, în comuna Izvoarele, pot spune că sunt și eu, în mare măsură, parte a acestui loc. Mă aflu pentru prima dată la Tulcea și dacă tot am realizat această punte de legătură, vreau să-mi exprim dorința de a o fructifica și a o promova, spre binele comunităților din care provenim. Am putea pune chiar problema unei înfrățiri între județul Tulcea și zona din care provin eu, orașul Komotini, situat la granița Greciei, cel mai aproape de România. Chiar îmi doresc ca această vizită să aibă rezultate concrete pe termen lung și vă asigur de toată disponibilitatea mea în acest sens”, a declarat oficialul grec Evripidis Stylianidis.

„Este o onoare pentru mine să primesc vizita unui important om politic grec și, mai mult decât atât, a unui om care este legat prin rădăcini de neam și familie cu grecii din județul Tulcea, mai exact cu cei din comuna Izvoarele. Comunitatea elenă este una foarte puternică și bine situată în mozaicul etnic al județului nostru și, într-adevăr, pe lângă similitudinile orașelor și zonelor din care provenim, numai acest fapt constituie un motiv foarte bine întemeiat în vederea inițierii unor relații de cooperare și înfrățire cu poporul dumneavoastră. Noi suntem deschiși acestei inițiative, în acest sens fiind necesar însă să facem diligențele diplomatice și administrative necesare. Mă bucur foarte mult că v-am cunoscut și că ne-ați oferit, astfel, noi oportunități de colaborare, precum și de deschidere și promovare a județului nostru în plan european”, a spus, la rândul său, președintele Consiliului Județean, Horia Teodorescu.

Evripidis Stylianidis este o figură importantă în peisajul politico-administrativ al Greciei, ocupând, cronologic, din anul 2000, funcțiile de ministru al Educației Naționale și Culturii, ministru al Transporturilor și ministru de Interne. Domnia sa a fost apoi ales șeful delegației elene la Adunarea Parlamentară a NATO, fiind membru al Comitetului permanent pentru afaceri externe și apărare, al Comisiei pentru afaceri culturale precum și al Comisiei speciale pentru afaceri europene a Parlamentului elen. Mai mult decât atât, a reprezentat Parlamentul elen în cadrul Adunării privind Constituția Europeană.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*