Un nou convoi de ajutoare umanitare donate de tulceni, ajunge astăzi în Ucraina

Un nou convoi de ajutoare umanitare donate de tulceni, ajunge astăzi în Ucraina. FOTO Primăria Tulcea

Un nou convoi de ajutoare umanitare, provenite din donațiile tulcenilor și ale altor donatori care au apelat la Call Center-ul DAPS, ajunge sâmbătă, 5 martie, în Ucraina. Produsele au fost trimise în localitățile ucrainene aflate în imediata vecinătate a graniței cu județul Tulcea, la solicitarea autorităților locale și a unor voluntari.

Potrivit Primăriei Tulcea, în dimineața acestei zile, angajați de la Direcția de Asistență și Protecție Socială Tulcea, Servicii Publice Tulcea, Direcția Întreținere și Administrare Patrimoniu Tulcea, alături de voluntarii O facem Tulcea, au încărcat trei dube și un camion de marfă cu produse constând în alimente neperisabile, hrană pentru copii, medicamente, truse de prim ajutor, pături, haine groase, lumânări, lanterne etc.

După ora prânzului, la Isaccea, donațiile au fost transferate în două TIR-uri, urmând a fi distribuite în localitățile ucrainene de peste Dunăre (Ismail, Tatarbunar, Cetatea Albă și altele).

Totodată, produsele provenite din donații sunt distribuite și persoanelor care s-au cazat în Tulcea. Au fost adresate solicitări prin Call Center sau, în multe cazuri, cetățenii ucraineni se prezintă direct la sediul DAPS din str. Isaccei nr. 36, unde sunt ajutați cu produsele disponibile și sunt luați în evidență.

În cursul zilei de vineri, 04 martie, Primăria Municipiului Tulcea a organizat trei transporturi pentru cetățeni ucraineni, către București. Astăzi au fost organizate alte două transporturi către București și unul spre Galați. Au fost utilizate autobuze STP și autocarul ansamblului „Baladele Deltei”.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*