Un an de Jurnalism în Tulcea. Tulcea NEWS, la ceas aniversar

Adrian Boioglu - Editorial
Adrian Boioglu - Editorial

Pe 15 august 2017 porneam un proiect curajos. Nu o zic eu, ci au spus-o multe persoane. Veneam cu o echipă care are experiență în media (Televiziune, presă scrisă și radio) de aproape 20 ani, oameni buni pe Marketing (echipa CityDigital) și profesioniști în Social Media. Veneam cu experiența Constanța NEWS și cu ideile de pe GoNEXT.ro.

“Curajul” era acela de a intra pe piața media din Tulcea – una care, teoretic, avea tot ce îi trebuie. Oamenii erau fie mulțumiți, fie resemnați de ceea ce primeau, așa că nu mai conta o publicație în plus sau în minus.

Întâmplător, aniversăm ziua Tulcea NEWS chiar de Ziua Municipiului Tulcea. Așa că vă spunem și noi: La mulți ani, Tulceni! La mulți ani, Tulcea NEWS!

Prima întrebare – care s-a tot repetat în ultimul an – a fost: “voi pe cine susțineți și cine vă dă banii?”. Raspunsul meu și al colegilor mei a fost invariabil același: suntem jurnaliști și ne facem treaba ca atare. Îi criticăm pe cei care fac tâmpenii sau lăudăm în egală măsură pe cei care fac lucruri bune pentru municipiul și județul Tulcea.

Da, e mai greu să apuci pe cineva dacă nu știi cum și pe cine “promovează”, dar am observat un lucru: atunci când lauzi și critici pe cineva în egală măsură capeți mai ușor respectul. Și al celui despre care ai scris și al cititorilor.

Este oare atât de greu să realizezi că în Tulcea poate să existe și jurnaliști care scriu știri, reportaje, fac interviuri și le fac și bine? Nu cred că suntem excepții. În Tulcea erau deja câțiva jurnaliști buni. I-am cunoscut încă de pe vremea când lucram la TVR sau Pro TV, din 2002 până azi.

Cu toate că abia astazi, 15 august 2018, împlinim un an de existență, succesul nu s-a lăsat așteptat. Tulcea NEWS este o publicație online care a transformat piața media cu video de calitate, cu interviuri și reportaje și cu o prezență online constantă și echilibrată.

Cifrele de trafic de pe TLnews.ro ne arată că tulcenii sunt avizi de informație curată. Nu facem un blog sau un site de păreri personale, ci facem presă adevărată. Informațiile sunt prezentate obiectiv, nepărtinitor și mai ales la timp. Nimic nu contează mai mult decât să anunți un eveniment în timp real.

Știu că am și deranjat anumite personaje sau interese cu faptul că ne facem treaba. Vorbele bune primite de la cititori sau autorități, numărul din ce în ce mai mare de afișări ne arată însă că suntem pe drumul cel bun.

Tulcea Merită Mai Mult! Iar Tulcea NEWS este aici, pe TLnews.ro pe termen lung!

Vă mulțumim că sunteți alături de noi de un an și că ne citiți în fiecare zi.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

2 Comments

  1. Buna ziua, eu sincer va zic, abia de curand am dat de voi. Pana acum citeam “tulceanoastra ziar independent” care defapt m-a dezamagit “independenta” lor si nu publica comentariile critice asupra unor politicieni locali pe care acel ziar ii sustine vadit iar pe altii ii critica vadit!

    Acum vom vedea cat de “independenti” sunteti si dvs!

    Va doresc succes!

  2. Buna ziua, subscriu la ce a spus domnul mai sus..tulcea noastra , e un ziar aservit administratiei locale..sper sa nu fiti si dvs la fel.in caz contrar veti fi sanctionati de cititori..bafta!!

1 Trackback / Pingback

  1. VIDEO Primul an cu “Tulcea NEWS”. Ce ne-au urat reprezentanții principalelor instituții din Tulcea – Tulcea NEWS

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*