Tulcean condamnat la închisoare cu suspendare după ce a păgubit cu aproape 60.000 de lei Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale

Curtea de Apel Constanța a luat decizia definitivă. FOTO Cătălin Schipor

Un bărbat din Tulcea a fost condamnat de Curtea de Apel Constanța la doi ani de închisoare cu suspendare, pentru infracțiuni de corupție. El a mai fost obligat și la plata sumei de 58.968 de lei către partea civilă – Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale şi a dobânzilor legale, cu titlul de despăgubiri civile. Hotărârea este definitivă.

Astfel, potrivit Serviciului Județean Anticorupție Tulcea, în perioada 2012 – 2013, tulceanul a folosit în relația cu Oficiul Județean pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (OJFIR) Tulcea documente false în scopul de a obține, în mod injust, sume de bani în cadrul proiectului intitulat „Dezvoltarea fermei vegetale S. A. – localitatea Enisala, județul Tulcea”.

O parte din documentele false atestau faptul că inculpatul a îndeplinit și condițiile minime cerute printre care și acelea de a fi membru al unei familii de fermieri și să fi lucrat mai mult de 50 la sută din timpul lui de lucru în cadrul unei ferme (nu neapărat în ferma familiei), cu cel puțin 12 luni înaintea instalării lor pe cont propriu la conducerea unei exploatații agricole. Prin aceste demersuri, au fost obținute pe nedrept fonduri nerambursabile în cuantum de 58.968 de lei, sumă cu care Agenția pentru Finanțarea Investiților Rurale (AFIR) s-a constituit parte civilă în cauză.

În cauză s-a dispus instituirea sechestrului asigurator, asupra mai multor bunuri imobile ce aparțin inculpatului.

Activitățile de procedură penală au fost efectuate de procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Constanța și polițiștii anticorupție ai Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Tulcea, delegați în cauză.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*