FOTO Tulcean arestat preventiv pentru trafic cu substanțe etnobotanice

Tulcea arestat pentru trafic de droguri. FOTO Poliția Română-DIICOT

Un bărbat din Tulcea a fost arestat preventiv după ce procurorii de la Crimă Organizată au descoperit că acesta făcea trafic cu substanțe etnobotanice și deținea, fără drept, un pistol cu bile, de calibru 9 mm. Arma a fost descoperită după ce mama inculpatului, speriată, a aruncat-o în curtea vecinilor.

Potrivit procurorilor Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) Tulcea, la data de 30 mai, în urma unui conflict izbucnit între bărbat și fosta sa concubină, acesta a fost condus la sediul Poliției Municipiului Tulcea. Văzând că nu se mai întoarce la domiciliu și știind că deține un pistol pe care îl ascunsese în cotețul găinilor, mama acestuia a luat din coteț o pungă în care se aflau respectivul pistol și mai multe cartușe și a aruncat-o în curtea imobilului vecin, acestea fiind descoperite de către proprietara imobilului care a sesizat organele de poliție prin intermediul Serviciului 112.

Lucrătorii de poliție sosiți la fața locului au constatat că în respectiva pungă de hârtie se află un pistol de calibrul 9 mm, un fagure din plastic, negru, pentru cartușe, ce conținea un tub de cartuș percutat,13 tuburi de cartușe calibru 9 mm dintre care 6 cu capsa nepercutată și 7 cu capsa percutată, o perie pentru întreținere armă, un imbus de culoare argintie și o extindere țeavă cu filet.

La data de 01 iunie, procurorii DIICOT Tulcea, împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul SCCO Tulcea, au efectuat o percheziție domiciliară pe raza municipiului Tulcea, în urma căreia au fost ridicate un tub cartuș metalic, nepercutat, de calibru 9 mm, și, în grădina locuinței inculpatului, a fost descoperită îngropată o punguță din material plastic transparent în care se afla un pachet dintr-o coală albă de hârtie ce conținea fragmente vegetale de culoare verde-brună, despre care inculpatul a precizat că sunt etnobotanice pe care le-a achiziționat contra sumei de 500 de lei și care urmau a fi comercializate către consumatori de pe raza municipiului Tulcea. În urma analizei a rezultat însă faptul că în proba constituită din 4,9 grame fragmente vegetale nu s-au pus în evidență substanțe supuse controlului conform Legii nr. 143/2000 și nici alte substanțe psihoactive.

La data de 01 iunie, procurorii DIICOT Tulcea au dispus reținerea, pe o perioadă de 24 de ore, a bărbatului, pentru săvârșirea infracțiunilor de efectuare fără drept de operațiuni cu produse cu efecte psihoactive și nerespectarea regimului armelor și al munițiilor. La data de 02 iunie, Tribunalul Tulcea a dispus arestarea preventivă a inculpatului pentru o perioadă de 30 de zile.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*