Trei tulceni au primit o scrisoare din partea Ministerului de Interne în cadrul campaniei “O viață cât un centenar”

Premierea tulcenilor care au împlinit 100 de ani

Trei tulceni au primit o scrisoare din partea Ministerului Afacerilor Interne în cadrul campaniei “O viață cât un centenar”, în contextul sărbătoririi în anul 2018 a Centenarului Marii Uniri.

“V-ați născut odată cu România și ați avut privilegiul de a trăi alături de Ea 100 de ani de istorie!” – acestea sunt cuvintele cu care începe mesajul transmis – prin intermediul unei scrisori, semnată de ministrul afacerilor interne, Carmen Daniela Dan – tuturor celor care au împlinit 100 de ani în 2018.

Pentru aceștia, Ministerul Afacerilor Interne a organizat campania “O viață cât un centenar”, în contextul sărbătoririi în anul 2018 a Centenarului Marii Uniri.

În județul Tulcea, pentru cinci persoane s-au trimis astfel de scrisori. Din păcate, doar trei dintre “centenari” le-au şi primit în prag de Ziua Naţională a României. Este vorba despre comandorul în rezervă Gheorghe Merluşcă din Tulcea, Ioana Panait din Cataloi, comuna Frecăţei şi Panait Atanase din Ceamurlia de Sus, comuna Baia.

În pragul Centenarului Marii Uniri, prefectul judeţului Tulcea, Lucian Furdui, i-a transmis personal comandorului în rezervă Gheorghe Merluşcă mesajul ministrului afacerilor interne, Carmen Daniela Dan, în timp ce alte două delegaţii, formate din reprezentanţi ai Inspectoratului Judeţean de Poliţie şi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Delta Tulcea, s-au deplasat la Ceamurlia de Sus şi Cataloi pentru a transmite mesajul Ministerului Afacerilor Interne centenarilor Panait Atanase şi respectiv Ioana Panait.

Alături de purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Delta Tulcea, plutonierul major Florentin Daciu şi şeful Postului de Poliţie Baia, agentul şef Valentin Iftim la acţiunea de la Baia a participat şi primarul comunei Baia, Mugurel Marşavela pentru a-l celebra pe localnicul Panait Atanase din Ceamurlia de Sus.

Acelaşi lucru s-a întâmplat şi la Cataloi, unde primarul comunei Frecăţei, Marian Naiman, a participat la momentul festiv alături de agentul Marius Stroe şi agentul şef Cristian Tanur, şeful Postului de Poliţie Frecăţei la transmiterea mesajului ministrului afacerilor interne, Carmen Daniela Dan de căre purtătorul de cuvânt al Prefecturii Tulcea.

Pe lângă scrisoarea personalizată, cei trei „centenari” din judeţul Tulcea au primit chiar înainte de Ziua Naţională a României şi câte un drapel naţional alături de o insignă specială ce marchează 100 de ani viaţă alături de România.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*