TLnews TV: Președintele CJ Tulcea, Horia Teodorescu, despre mobilizarea județului pentru ajutorarea refugiaților din Ucraina

Alin Țambă, Horia Teodorescu și Alexandru Munteanu FOTO Adrian Boioglu

Președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu, a vorbit, miercuri, despre mobilizarea județului pentru ajutorarea refugiaților din Ucraina.

El a spus că a văzut o organizare exemplară în privința preluării cetățenilor din Ucraina care intră în România pe la Isaccea.

„Am văzut pentru prima dată o organizare exemplară  în ceea ce privește cele petrecute la Isaccea, iar aici este meritul Prefecturii și al Inspectoratului pentru Situații de Urgență, care coordonează tot ceea ce se întâmplă din punct de vedere al preluării cetățenilor ucraineni care trec granița la noi. În plus, avem o importantă susținere guvernamentală: nu am transmis solicitare la care să nu ni se răspundă, cu o mobilizare extrem de rapidă. Astăzi, spre exemplu, am solicitat mijloace de transport pentru zona Deltei și în câteva ore vor ajunge la Tulcea cinci microbuze ce vor efectua transportul de-a lungul brațului Chilia, pentru a completa golul lăsat de interdicția privind transportul naval pe brațul Chilia“, a declarat Horia Teodorescu.

El a vorbit și despre ajutorul primit din partea Consiliului Județean Hunedoara.

„Vreau să îi mulțumesc din suflet colegului meu de la conducerea Consiliului Județean Hunedoara, Laurențiu Nistor, care a reacționat într-un mod extraordinar, cu o determinare fantastică: în două zile s-au întâmplat acolo evenimente derulate cu precizie. În numai două zile de la primul telefon lucrurile s-au aranjat și ajutoarele au plecat spre Tulcea și spre ucraineni“, a declarat Horia Teodorescu.

La rândul său, vicepreședintele Consiliului Județean Hunedoara, Alin Adam Țambă, a vorbit despre această situație. El a precizat că a fost alocată suma de peste 100.000 de euro, bani care ajung la Crucea Roșie pentru sprijinul refugiaților.

“Am plecat de la Hunedoara cu trei TIR-uri și trei ambulanțe și am ajuns ieri la Isaccea, acolo unde a fost instalat cortul de 10/20 metri (6 metri înălțime), urmând ca al doilea cort, rămas la Inspectoratul pentru Situații de Urgență, să fie montat atunci când situația o impune. Vorbim despre un cort cu 30 de paturi, în care mai pot fi amplasate încă 20 de paturi, cel mai mare cort aflat în Vama Isaccea la momentul actual, deservit de o ambulanță care poate oricând să transporte la spitalul județean pacienți ucraineni dacă situația o va impune“, a transmis Alin Adam Țambă, vicepreședintele Consiliului Județean Hunedoara.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*