TLnews TV: Parteneriat public-privat pentru pacienții cu probleme cardiace. Consiliul Județean a inaugurat angiograful de la Spitalul Județean Tulcea

A fost inaugurat angiograful de la Spitalul Județean Tulcea. FOTO CJ Tulcea

Un centru de angiografie a fost inaugurat la Spitalul Județean Tulcea, iar pacienții tulceni au parte la tratamente moderne pentru afecțiuni precum infarctul miocardic sau aritmiile cardiace.

Președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu, a afirmat că tulceni nu vor mai fi nevoiți să ajungă în alte zone ale țării pentru a-și trata afecțiunile cardiovasculare.

“Am adus aparatură vitală pentru funcționarea spitalului în parametri normali, iar acest angiograf a completat lista echipamentelor care vor duce la creșterea calității actului medical la nivelul spitalului. Acest centru de angiografie inaugurat astăzi la Tulcea asigură servicii moderne de tratament pentru afecțiunile cardiovasculare, sprijinind asfel tulcenii ce vor putea să se trateze la ei acasă, fără a mai fi nevoie să ajungă în alte zone ale țării”, a declarat președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu.

În cadrul unui parteneriat public privat încheiat între ARES și Spitalul Județean de Urgență Tulcea, angiograful spitalului va fi operat de ARES, care aduce la Tulcea echipa sa de medici cu experiență, cu peste 10 premiere medicale naționale și internaționale la activ.

Pacienții vor avea parte de soluții terapeutice inovatoare pentru diverse afecțiuni din sfera cardiacă și vasculară. Astfel, în acest centru vor fi tratați pacienții cu infarct miocardic acut, boală coronariană ischemică, boală arterială periferică și diverse aritmii cardiace. Printre procedurile care vor fi accesibile pacienților tulceni se numără coronarografia, procedura de diagnostic pentru starea arterelor inimii, dilatarea vaselor de sânge cu balon și stent, implantarea de dispozitive cardiace precum stimulatorul cardiac sau defibrilatorul cardiac.

Tehnologia de care dispune noul centru de angiografie permite realizarea unor proceduri cu nivel mare de precizie și siguranță pentru pacient, cu expunere limitată la raze X și o cantitate mai mică de substanță de contrast pe bază de iod.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*