Țigări de contrabandă și o armă neletală, descoperite de polițiștii de frontieră tulceni

Pistol găsit de polițiștii de frontieră. FOTO Garda de Coastă

Poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Tulcea și Sectorului Poliției de Frontieră Isaccea au descoperit, într-un autovehicul în care se aflau doi cetățeni români, 10.000 țigarete de contrabandă și o armă neletală.

În data de 2 martie, un echipaj format din poliţişti de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Tulcea și Sectorului Poliției de Frontieră Isaccea, aflându-se în exercitarea atribuțiunilor de serviciu, a oprit pentru control, pe raza localității Garvăn, județul Tulcea, un autoturism, în care se aflau doi cetățeni români, în vârstă de 29, respectiv 54 de ani, domiciliați pe raza județului Tulcea.

În urma controlului efectuat asupra autoturismului, polițiștii de frontieră au descoperit în autovehicul 10.000 țigarete (500 pachete), o armă neletală, tip pistol marca Beretta, un recipient cu gaz comprimat și un pachet cu bile, pentru care cei doi nu au putut prezenta documente justificative. Întreaga cantitate de țigări, în valoare de aproximativ 2.400 lei, a fost ridicată în vederea confiscării, iar pistolul împreună cu recipientul cu gaz și bilele au fost înaintate către Serviciul Arme și Muniții din cadrul I.P.J. Tulcea.

În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Măcin pentru săvârşirea infracţiunilor de contrabandă și nerespectarea regimului armelor și munițiilor prin deținerea sau portul fără drept de arme neletale din categoria celor supuse autorizării.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*