Târgul Regional de Știință și Tehnologie pentru Copii, găzduit de Biblioteca Județeană „Panait Cerna” din Tulcea

Biblioteca Județeană „Panait Cerna” din Tulcea. FOTO Facebook

Biblioteca Județeană „Panait Cerna” Tulcea, în parteneriat cu Fundația Progress și Organizația Celisea, va găzdui „Târgul Regional de Știință și Tehnologie pentru Copii”, organizat sub egida CODE Kids FEST – Dobrogea 2021.

Aflat la cea dea doua ediție, evenimentul se va desfășura online, din cauza restricțiilor impuse de pandemia de COVID-19, și se va deschide în data de 22 octombrie, la ora 11.00, pe platforma Zoom. Publicul larg va putea să urmărească secvențe de la prezentarea acestuia pe pagina de Facebook a Bibliotecii: Biblioteca Județeană „Panait Cerna” Tulcea.

Cluburile de coderi participante, respectiv Hackerii Albi – Biblioteca Orășenească Ovidiu, Computer kids – Biblioteca Municipală Medgidia, Programming of the future – Biblioteca Județeană „Panait Cerna” Tulcea, Code kids Măcin – Biblioteca Orășenescă Prof. Ion Buzea Măcin, Sarichioi’s skilled coders – Biblioteca Sarichioi și Cerna’s Coders – Biblioteca Comunală Dumitru Cerna vor prezenta 13 proiecte din domeniile știință și tehnologie. Cluburile sunt formate din copii cu vârste cuprinse între 10 și 14 ani și au ca scop dezvoltarea și încurajarea competențelor din sfera tehnologiei și științei, creativitatea și experimente de inginerie aplicată.

La eveniment vor participa echipa de robotică River Wolves – Liceul Teoretic „Grigore Moisil”, precum și Clubul de astronomie al Palatului copiilor Tulcea de la care vom afla informații inedite despre proiectele și activitatea lor.

„Târgurile de știință au devenit deja o tradiție pentru cluburile CODE Kids și partenerii noștri. În această toamnă culegem laurii după doi ani în care noua generație de absolvenți a învățat programare și a lucrat la proiecte digitale și tehnice. Experiențele pe care le trăiesc copiii în cadrul CODE Kids FEST și dorința lor de evoluție ne dau energie și încredere că ei pot schimba lumea linie cu linie. De aceea, an de an, investim în educația lor, le punem la dispoziție resurse, provocări interesante și suntem convinși că merită să-i susținem și să le arătăm recunoaștere în cadrul acestui festival de tehnologie”, spune Ana Ovidiu, manager de proiect CODE Kids România.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*