Tânăr de 26 de ani, din Sulina, dispărut în condiții suspecte. El a fost căutat de pompieri în Dunăre, fără a fi găsit

Sediul Poliției Sulina. FOTO Cătălin SCHIPOR

Un tânăr de 26 de ani din Sulina a dispărut în condiții suspecte încă de dinainte de Crăciunul anului 2019. A fost căutat pe apă și pe uscat, dar nici urmă de el. 

La data de 23 decembrie 2019, polițiștii din cadrul Biroului Județean de Poliție Transporturi Tulcea au fost sesizați cu privire la dispariția unui tânăr de 26 de ani, în împrejurări necunoscute. Au fost demarate căutările, acestea întinzându-se pe mai multe zile.

„În data de 23,24 și 26 decembrie au mai fost efectuate căutări, la solicitarea organelor de cercetare penală, fiind utilizate mai multe procedee specifice. (…) în primele 2 zile a fost utilizată o ambarcațiune de tip IB5 (din aluminiu), care nu este dotată cu sonar, dar care permite căutarea prin dreptul malurilor, unde pot exista crengi, rădăcini, iar utilizarea sonarului nu ar fi fost oportună din pricina elementelor aflate în suspensie sub luciul apei. În cea de a treia zi a fost utilizată o ambarcațiune tip RIB (cu chilă rigidă și borduri moi), dotată cu sonar, care a efectuat căutări în zonele de mijloc ale canalului, din locul indicat, până la farul nou, aproape de vărsarea Dunării în mare“, au precizat reprezentanții ISU Delta Tulcea.

Localnicii spun tânărul dispărut ar fi petrecut seara de dinainte cu mai mulți bărbați cu care ar fi avut un conflict, fiind bătut și aruncat în Dunăre. Polițiștii infirmă însă această variantă.

„Verificările efectuate până în prezent nu au condus la indicii din care să rezulte faptul că persoana dispărută ar fi fost implicată într-o altercație fizică cu alte persoane înainte de momentul dispariției“ spun reprezentanții IPJ Tulcea.

În prezent a fost dispusă măsura căutării la nivel național, datele persoanei fiind introduse în Aplicația specifică a MAI. La momentul actual, polițiștii Biroului Județean de Poliție Transporturi Tulcea continuă cercetările privind dispariția.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*