Sute de sancțiuni, în sumă de peste 330.000 de lei, aplicate în Tulcea în urma unei acțiuni privind constatarea abaterilor la regimul rutier

Dosar penal pentru un tulcean prins la volan sub influența alcoolului

Sub coordonarea Direcției Rutiere din cadrul Inspectoratului de General al Poliției Române s-a desfășurat la nivel național, în perioada 14 – 20 septembrie, acțiunea ROADPOL – FOCUS ON THE ROAD, înscrisă în Calendarul de activități al Rețelei Europene a Polițiilor Rutiere pentru anul 2020. Controalele Polițiilor Rutiere din Europa au vizat constatarea abaterilor la regimul rutier de natură a distrage atenția de la conducere, având în vedere pericolul la care este expusă siguranța deplasării pe drumurile publice.

Astfel, acțiunile polițiștilor s-au concentrat pe depistarea conducătorilor auto care nu poartă centura de siguranță, folosesc telefonul mobil în timpul condusului sau desfășoară alte activități de natură a distrage atenția.

În județul Tulcea, în cele șapte zile de acțiune, au fost oprite pentru control 833 de autovehicule, fiind constatate 575 de abateri cu caracter contravențional – între care 96 pentru nepurtarea centurii de siguranță și 47 pentru utilizarea telefonului mobil, în valoare de aproximativ 333.500 de lei. Cele mai multe contravenții au fost constatate de polițiștii Serviciului Rutier și de cei ai Birourilor Rutiere Tulcea și Măcin.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*