Sturion prins în plase multifilament, eliberat de polițiștii de frontieră tulceni

Polițiștii de frontieră tulceni au depistat, în Rezervația Delta Dunării, peste 1.200 de metri de plase de pescuit multifilament și au eliberat în mediul natural acvatic opt exemplare de sturion.

Potrivit Gărzii de Coastă, o acțiune în vederea prevenirii și combaterii braconajului piscicol a fost organizată sâmbătă, 03 iulie, împreună cu Poliția Orașului Sulina și Administrația Rezervației Biosferei Deltei Dunării, ocazie cu care, echipajul unei ambarcațiuni din cadrul Grupului de Nave Sulina a observat, în zona canalului Sondei și Insulei K din Rezervația Biosfera Delta Dunării, mai multe plase de pescuit, tip multifilament.

„Deoarece nu au fost identificate persoane implicate în această activitate infracțională, uneltele neautorizate la pescuit au fost scoase din apă, fiind astfel descoperite opt exemplare de păstrugă, specia sturion, prinse in plase. În urma verificărilor, s-a stabilit faptul că lungimea totală a setcilor este de 1.250 de metri, iar cele opt exemplare de pește, care cântăresc în total aproximativ 28 de kilograme, erau vii, fiind eliberate mediului natural acvatic”, au transmis reprezentanții Gărzii de Coastă.

Polițiștii de frontieră fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de pescuit cu unelte neautorizate și pescuit al sturionilor pe teritoriul României, din habitatele piscicole natural, fără respectarea prevederilor legale în vigoare, plasele fiind ridicate in vederea continuării cercetărilor.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*